Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Fenerbahçe’nin transfer gözdesi Faslı Yunus Belhanda, bugünde transfer konusunda sessiz kaldı. Afrika Milli Kupası (AFCON) için geldiği Johannesburg şehrinde Cihan’ın sorularını yanıtlayan Belhanda, “Şu anda transfer konusunda kesin bir şey yok. Hafif bir sakatlık geçirdim, gördüğünüz gibi iyiyim ve AFCON’a konsatre oluyorum.” dedi.

Fransızca konuşan Belhanda’ya tercümanlığı AFCON’un resmi tercümanı yaptı. Belhanda, medya konferansının ardından odasına çıkarken Türkiye sorularına samimi açıklamalar yaptı. Türkiye’yi daha önce görmediğini söyleyen Belhanda, İstanbul hakkında çok şey duyduğunu, okuduğunu söyledi. Belhanda, daha sonra teşekkür ederek Milli Takım ekibinin yanına gitti.

Öte yandan Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Rachid Taoussi, Belhanda’ya sorulan Fenerbahçe sorusundan rahatsız oldu. Taoussi, “Lütfen Fas Milli Takımı ve Afrika Kupası hakkında soru soralım.” dedi.

Fransız medyası da medya konferansına büyük ilgi gösterdi. Bir Fransız radyocu, Cihan’ın, “Belhanda’nın Fransa’daki performansı nasıl” sorusuna, “Yunus Belhanda geçen sene çok iyi oynadı. Ama bu yıl performansında düşme vardı.” dedi.

Türkiye’de Belhanda’nın spor gündemini işgal ettiğini öğrenen Fransız radyocu, Türkiye’de Belhanda hakkında çıkan haberleri sordu.

Galatasaray’da top koşturan Nordin Amrabat, “Belhanda’ya Türkiye’yi ve Fenerbahçe’yi anlattınız mı? sorusuna, “Milli takım arkadaşıma Galatasaray’ın en iyi takım olduğunu anlattım.” dedi.

Amrabat, Afrika Kupası hakkındaki soruları ise “Çok sıkı bir antrenman programımız var. Günde iki kez sahaya iniyoruz. Takımın morali iyi, hocamız bir çok taktik verdi. Fas için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. İlk maçta galip gelmek çok çok önemli, Güney Afrika’nın stadyumları dünya kupasından, Avrupa standarlarında. Bu yüzden şanslıyız.” dedi.

Editör: TE Bilisim