İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Hindistan ve Çin’den sonra dünyanın en çok çay üreten üçüncü ülkesi olan Sri Lanka ile Türkiye’nin çay kenti Rize arasında çay konusunda iş birliğine gidiliyor.

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin artırılmasının gerekliliğine dikkat çekildi. Valilik başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi ve ticaret odaları ile ikili ilişkileri artırmak için görüşmeler yapacaklarını belirten büyükelçi Wijeratne, çay ülkesi Sri Lanka ile Türkiye’nin çay kenti Rize arasında çay konusunda iş birliğine gidileceğini söyledi.

Hindistan ve Çin’e göre küçücük bir ada olarak azımsanmayacak derecede çay üretimi yapan Sri Lanka ile Rize’nin çayda iş birliği için 16 Şubat’ta Türkiye’den bir heyet gidecek. Kendisi de çay testiri olan Bharathi Wijeratne, Vali Karaloğlu, "Ülke olarak en çok sattıkları çay, fakat ben Rizeliyim, çay satmalarını çok arzu etmiyorum Türkiye’ye..." deyince "Rize’den bu ayın 16’sında bir heyet Sri Lanka’ya giderek çay konusunda iş birliği görüşmelerinde bulunacak." karşılığını verdi.

İki ülke arasında ortak ticaret anlaşmasının da imzalanma aşamasına gelindiğini belirten Bharathi Wijeratne, ziyarette 2004 yılında ülkelerinde yaşanan tsunami sonrasında kendilerine yardım eden Recep Tayyip Erdoğan adına tescil ettirdikleri yeni bir orkideyi de Vali Münir Karaloğlu’na hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karaloğlu ise kendisine bir İznik çinisi hediye etti.

Editör: TE Bilisim