Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman düzenlediği basın toplantısında futbol direktörlüğüne Önder Özen'in getirildiğini açıkladı. Dün yapılan yönetim kurulu'nda alınan karar bugün Başkan Fikret Orman, tarafından açıkladı.

Önder Özen ile birlikte basının karşısına geçen Orman, "Yönetimimizin üstün çalışmaları sayesinde takımımız başarılı bir sezon geçirdi. Futbol, transfer, altyapı ve izleme komiteleri profesyonelce yürütülecek. Önümüzdeki sezondan itibaren futbol bütçemiz 100 milyon doların üstüne çıkacak." diye konuştu.

Orman, "Profesyonelleşme bugün ortaya atılmış bir fikir değildir. Futbol direktörümüz bundan sonra Önder Özen olacaktır. Önder Özen ile 3 yıllık bir konrtat yaptık. Transferler Önder Özen'in insiyatifi ile değil bir komite vasıtasıyla yapılacaktır." dedi.

ÖNDER ÖZEN: KONTRATIM 3 SENE AMA BENİM KENDİME VERDİĞİM SÜRE 18 AY

Fikret Orman'ın ardından söz alan Önder Özen ise "İlk görüşmelere başladığımızda Beşiktaş'ın vizyonunu Tamer Kıran anlatmıştı. Futbol direktörlüğü kavramı Türkiye'de altı çok iyi doldurulan bir kavram değil. Futbol genel direktörü sadece A Takımı ile değil, altyapı ile de ilgilenecektir. Beşiktaş yaş grubu takımları biri haricinde hepsinde Türkiye finali oynadı. Transfer bütünlük gerektiren, işbirliği gerektiren bir iştir." şeklinde konuştu.

Özen, "Scout departmanımız Türkiye'nin insan kaynaklarını en iyi gözleyen bir ekip olacak. Futbol şubemizin bir kulüp disiplinine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş camiası gıpta ile baktığımız bir camia, burada olmak gurur verici. Kontratımız 3 sene ama benim kendime verdiğim süre 18 ay." ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ'TA TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPMAK BENİM HADDİME DEĞİL"

Önder Özen, "Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğu kolay ele geçirilecek bir şey değil. Benim haddime değil. Teknik direktör, ya başarıya aç ve başarıya giden bir potansiyale sahip olmalı ya da 56 - 57 yaşında başarılar yaşamış birisi olmalı. Fenerbahçe'de 7,5 sene görev yaptım. Beşiktaş'ta görev alacağım için ailem çok mutlu. Babam yaşasaydı o da çok gururlu olurdu. Kulüpçü bir insanım. 1992 yılından bu yana amiyane tabirle bu konuda vatansızım. Gençken Eskişehir'e transferim yattı ve o günden bu yana küsüm." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim