Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Bezmialem Vakfı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, sporu üniversitelerinde yayma amacında olduklarını belirtirken, okçuluk ve tekvando dallarında derece elde etmiş öğrencilerine de ekonomik destek sözü verdi.

Rektör Prof. Dr. Saffet Tüzgen, tekvandoda il yaş grubunda il birinciliği bulunan Bezmialem Vakfı Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü 1. sınıf öğrencisi Furkan Ünal ile Olimpik Okçuluk’da 3.’lük elde eden Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Eren Kübra Aydın’ı makamında kabul etti.

Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, sporda amatör ruhu benimsediğini ve bu yönde adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Bu amaçla bütün okulun öğrencilerinin spor yapabilmesi için alt yapıyı hazırlamayı kendisine vazife bildiğini kaydeden Saffet Tüzgen, “Bunun başında bu tür başarılı arkadaşlarımızı ödüllendirelim ki diğer arkadaşlar için de örnek ve özendirici olsun.” ifadesini kullandı.

Furkan Ünal ve Eren Kübra Aydın’ın gerek malzeme gerekse çalışma alanı anlamında ihtiyaçlarının yanı sıra turnuvalara ulaşımları ve konaklama gibi masraflarının da üniversitenin sağlık, kültür ve spor başkanlığı tarafından karşılanacağını aktaran Tüzgen, “Burada da spor kulüpleri kurmaya başladık. İnşallah bundan sonra rektöründen en yeni öğrencisine kadar tamamı spor yapan üniversite olacağız.” şeklinde konuştu.

Başarılı sporcu Furkan Ünal da üniversitenin en üst makamından destek aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sporculara verilen destekle sporcuların canla başla çalıştıklarını kaydeden Furkan Ünal, “Çünkü bizi destekleyen birileri var’ deyip sorumluluk hissediyoruz. Bu bizim için önemli. Üniversiteden destek gelmesi çok güzel. Zaten rektörümüz olsun diğer hocalarımız olsun bizleri destekliyor. Rektörümüzün de dediği gibi üniversitede amatör sporlar yaparak sporu da yaygınlaştırmalıyız.” diye konuştu.

Ünal, önlerinde üniversiteler arası şampiyona, Ümitler Türkiye Şampiyonluğu ve milli takım seçmeleri olduğunu da hatırlatarak, “İnşallah nasip olursa milli takıma girmek istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Okçuluk dalında başarılar elde eden Eren Kübra Aydın da hayatlarının büyük bir bölümünü üniversitede geçirdiklerini belirterek, “Diş hekimliği, tıp gibi zor bölümler okuyoruz. Okuldan gelen destek hocamızın da dediği gibi bizdeki amatör ruhu her zaman kamçılıyor.” dedi.

Bezmialem Üniversitesi’nde okumaktan gurur duyduğunu anlatan Eren Kübra Aydın, “Bir çok üniversitede tanıdığımız arkadaşlar bu tür destek alamıyorlar. Hatta derslerine ya da müsabakalara gittiklerinde problemler yaşıyorlar. Biz bu yönden çok şanslıyız. Bize verilen desteğin de karşılığını en iyi şekilde vermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Rektör Saffet Tüzgen, her iki öğrenciyi de tebrik ederek, başarılı sporculara birer demet çiçek verdi.

Editör: TE Bilisim