24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Karabükspor mücadelesinin çok dramatik bir maç şeklinde geçtiğini ancak çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonunun kapanış mücadelesinde Ankara Osmanlıspor Stadı’nda Beşiktaş, Karabükspor’u 2-1’le geçti. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Slaven Bilic, "Çok dramatik bir maç oldu. Çok dramatik bir maçın sonunda çok önemli bir galibiyet aldık. Kazanmayı tamamıyla hak ettik. Tabiki de oyunun son anlarında 95. dakikada gol attığınızda şanslı olduğunuzu kabul etmelisiniz. Ama maçın tamamına bakıldığında galibiyeti hak eden taraf bizdik. Daha iyi oynayan taraf bizdik. 1-0 öne geçtik. Ardından maç 11’e 10 oynanmaya başladı. Çok ciddi gol fırsatları yakaladık. Oyunu 2-0’a getirebilmek için. Oyun 2-0’a gelse oyun oldukça kolaylaşacaktı. Ama rakip kaleci gerçekten iyi kurtarışlar yaptı. Karabükspor’u oyunda tuttu. Ardından oyun 10’a 10’a döndü, golü yedik. Kesinlikle pes etmedik. Mücadelemize devam ettik. Çok büyük bir kararlılık, istek gösterdik. Bunun sonucunda da Sosa mükemmel bir orta yaptı ve Cenk Tosun da harika bir kafa vuruşuyla bize 3 puanı getirdi. Bu 3 puan sadece 3 puan değil. Çünkü moralimizi çok yükseltecek bir galibiyet.” dedi.

“YAPTIĞIMIZ ÜÇÜNCÜ DEĞİŞİKLİK BİZE CENK TOSUN'LA GOLÜ GETİRDİ”

Maç içinde yaptığı değişikliklerin sosyal medyada eleştirildiğiyle ilgili bir soruya Bilic, değişikliklerin doğru olduğunu söyledi. Yaptığı üçüncü değişiklikle golün geldiğini söyleyen Bilic şunları söyledi: ”İlk değişiklikte Ersan sakatlandı, oyun planımızda Ersan'ı kenara almak kesinlikle yoktu, bu kesinlikle istediğimiz bir şey değildi. Onunda dışında sahada 5 yabancı oyuncu vardı, durum böyle olunca Necip'i oyuna aldık. Necip de çok şanssız bir şekilde kırmızı kart gördü. Bunun ardından oyundaki dengeyi kaybetmemek için Pedro Franco'yu oyuna almaya karar verdik. Haliyle Pedro Franco'yu oyuna alırken sahadan bir yabancı oyuncuyu çıkarmamız gerekiyordu, bu isim de Demba Ba oldu. İnsanların yaptıkları eleştirileri anlayabiliyorum, özellikle sosyal medyada bunu yapmaya hakları var. Ama şunu yapmamak lazım, yaptığımız üçüncü değişiklik bize Cenk Tosun'la golü getirdi" şeklinde konuştu.

“BU DURUMUN BİZE AVANTAJ SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Bilic, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Türkiye Kupası maçları dolayısıyla sıkışık bir fikstürde oynamalarının kendilerine avantaj getirmeyeceğini söyledi. Bilic, "Tabii ki kupayı kazanmak onlar için önemli bir hedef ama onların öncelikli hedefi kesinlikle lig şampiyonu olabilmek. Ligin bu döneminde finishe geldiğinizde şampiyon olmak için elinizde bir fırsat varsa fiziksel olarak size ciddi sorun çıkarmaz. Çünkü bu öyle bir dönemdir ki tabii ki yorgunluk olur ama organizmadaki rezervler devreye girmeye başlar. O yüzden bu durumun bize avantaj sağlayacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

“SAĞLAM BİR TAKIMLA ÇIKMAK İÇİN GEREKLİ SEÇENEKLERİMİZ VAR”

Beşiktaş'ın haftaya deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçıyla ilgili olarak Bilic, şöyle devam etti : "Serdar ve Necip kesinlikle bizimle birlikte olmayacaklar. Ersan bir sakatlık geçirdi, umarım ciddi bir sakatlığı yok ve Ersan'ı kullanma ihtimalimiz olacak. Tabii ki bunlarla ilgili çözüm üretmemiz lazım. Bahsettiğim oyuncuların tamamı Türk oyuncular ama ne olursa olsun yeterli oyuncu sayısına sahibiz ve Trabzon'la sağlam bir ilk 11'le, sağlam bir takımla çıkmak için gerekli seçeneklerimiz var"

“ÇOK ANLAMLI BİR GOL OLDU”

Maçta uzatma anlarında Beşiktaş’a galibiyet golünü getiren Cenk Tosun, “Çok anlamlı bir gol oldu bizim için. Liderlik koltuğunu geri almak önemliydi. Karabükspor'u kutlamak istiyorum. Çok iyi futbol oynuyorlar. Bizi zorladılar. Ama biz bunun üstesinden geldik. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Artık bu maçı unutup Trabzon maçına odaklanmak istiyoruz.” diye devam etti.

“BİZİM AKLIMIZDA SADECE TRABZONSPOR MAÇI VAR”

Liderliğin baskı yaratıp yaratmadığına Cenk Tosun, “Maç maç düşünmek istiyoruz. Şu an şampiyonluktan konuşmak yanlış olur. Bizim aklımızda sadece Trabzonspor maçı var. Trabzon deplasmanından da 3 puan alırsak önümüzün açık olduğunu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı. Bir buçuk aylık sakatlık dönemi geçirdiğini kaydeden Cenk Tosun, idmanlarda iyi çalıştığını ifade etti. Cenk Tosun, “Kendimi hazırladım. Büyük takımlarda 3. forvet olmak belli ediyor. Her zaman hazır olman gerekiyor. Ne zaman şans geleceği belli değil, gelince de kullanmam lazım olduğunu biliyordum. Bugün de golümü attım" dedi.

HOCA, ‘HAYATININ EN ÖNEMLİ 3 DAKİKASI OLABİLİR’ DEDİ

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Türkiye Kupası’nda maç oynayacak olmasının kendileri için bir avantaj olmayacağını söyleyen Cenk Tosun, “Biz de oynadık Avrupa’da. Onlar için dezavantaj olacağını sanmıyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe’yi biz hiç düşünmüyoruz. Bizim için Ankara, İnönü havası yaşatıyor. Stad genelde doluya yaklaşık oluyor. Taraftarımız çok ateşli. Onlar bizim için bir itici güç. Bir dahaki maçlarda da inşallah bu stadı doldurup güzel galibiyetler almak istiyoruz. Hoca golden sonra ‘hayatının en önemli 3 dakikası olabilir’ dedi. O pozisyonda aklıma o geldi. uzun bir depar attım. Ama değdi. Topa az olsa da değdim, oyuncuyu bozdum. Bizim lehimize döndü” dedi.

Editör: TE Bilisim