Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Trabzonspor galibiyetinin kalan 5 maç için inanç ve özgüvenlerini oldukça yükselteceğini söyledi. Tecrübeli hoca,

Bilic, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Bu sezon bir çok iyi maç oynadık. Belki bu maç onlardan birisi değildi ama bugün ortaya koyduğumuz en olgun oyundu. Çok önemli bir galibiyet aldık. Bu galibiyet kalan 5 maç için inancımızı ve özgüvenimizi oldukça yükseltecek.” dedi.

Başarılı taktisyen, oyun sistemiyle ilgili bir soru üzerine, “4+4+2 sistemi bize birçok maç kazandırdı.
Bugünkü mesele sistem mesele değildi. Bugün yüksek bir kalite ve olgunluk gösterdik. Oyunun her bölümünde çok iyiydik. Sistemi konuşmak çok anlamdı değil. Doğrusunu söylemek gerekirse oyun için endişelendiğimiz anlar oldu. Yakaladığınız fırsatları değerlendiremediğiniz de rakip sizi cezalandırır. Trabzonspor bize cezalandırsa oyuncuları bir şey diyemezdim. Oyunun her bölümünde çok iyi oynadılar. Bugün önemli bir galibiyet aldık, iyi bir olgunluk gösterdik. Önemli olan bundan sonra sezon sonuna kadar bunu devam ettirebilmek. Bugün önemli olan takımın gösterdiği tavırdı. Bazı kısıtlamalardan dolayı bir planlama yapmamız gerekiyordu ve Demba Ba’yı yedek beklettik. Ba’nın sadece attığı gol değil, ortaya koyduğu performans ve gösterdiği tavır taktire değerdi.” açıklamasını yaptı.

Bilic, şampiyonluk şanslarıyla ilgili soru üzerine de şunları söyledi: “Ligin bu döneminde 4-5 puan önde olmayı isterdik ama oldukça zor bir yarış içerisindeyiz. Her geçen hafta daha da kızışıyor. Sezonun bu döneminde hiçbir maç kolay geçmiyor. Maç maç gitmemiz gerekiyor. Kağıt üzerinde en zor görünen maçı bu akşam kazandık. Şimdi Gaziantepspor maçını iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bize karşı tüm rakipler üstün bir motivasyonla oynuyor. Trabzonspor’u yendik işimiz kolaylaştı, Gaziantep maçı kolay geçer demek bizim için büyük bir tuzak.”

Tomas Sivok’un sakatlandığı pozisyonun açık bir penaltı olduğunu savunan Bilic, başarılı savunmacının maça devam edememesinin kendisini mutlu etmese de doktor kararına uymak zorunda olduğunu dile getirdi. Bilic, yerine giren Atınç’ın da görevini layıkıyla yaptığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim