Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Bitlisli sporcular Muay Thai Federasyonu tarafından 24 – 27 Ocak tarihleri arasında Iğdır’da düzenlenen Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonasından 24 birincilik alarak Bitlis’e döndü.
    Iğdır, Kars, Erzurum, Van, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Malatya, Erzincan illerinden 150 sporcu katılım gösterdiği şampiyonada büyük başarı göstererek takım halinde bölge birincisi olan Bitlisli sporcular düzenlenecek olan Türkiye şampiyonası içinde iddialı konuştu.
    Iğdır’da 4 gün süren müsabakaların dostluk havasında geçtiğini belirten Muay Thai Bitlis Takım Antrenörü Ömer Uğur, “Bitlis’ten 24 sporcumuz kendi kilolarında birinci oldular. Bölge şampiyonasında kilolarına göre 1. ve 2. olan sporcular 24 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasına, çocuklar ve gençlerde birinci olanların ise mart ayında İstanbul’da yapılacak Dünya şampiyonasına katılacaklar.” redi.
    Türkiye Şampiyonasına Bitlis’te 8’i bayan olmak üzere 24 sporcuyla katılacaklarını ifade eden Antrenör Uğur, şunları ifade etti:
    “Önümüzde Türkiye Şampiyonası için kısa bir süre var. Vakit kaybetmeden hemen çalışmalara başladık. Her şey güzel diyor. İlimizden Türkiye Şampiyonasına 8 bayan 16 erkek olmak üzere 24 sporcuyla katılacağız. Minik, Yıldız, Genç ve Büyük kategorilerinde olmak üzere her kategoriden sporcumuz var. Tüm kategorilerde yarışmalara katılacağız. Iğdır’da elde etmiş olduğumuz başarı çok büyük. Çünkü 41 sporcumuzun hemen hemen hepsi şampiyonadan birincilik ve ikincilikle döndüler. Bu başarıdan dolayı da çok mutluyuz. Şimdide önümüzde Türkiye şampiyonası var. Bu şampiyonada da yine iyi dereceler hedefliyoruz. En azında bu hedeflerimiz ulaşacak güçte olduğumuza inanıyorum. Sporcularımız bu başarıya inanıyor. Genel olarak ekip halinde başarı için kenetlenmiş durumdayız. İnşallah bu hedeflerimizi gerekçeleştireceğiz.”

    Bölge Şampiyonasının ardından Bitlis’e dönen sporcular hiç vakit kaybetmeden Bitlis’in Tatvan ilçesinde kapalı spor salonunda Türkiye Şampiyonası için çalışmalara başladı. Sporcular, Türkiye Şampiyonası'ndan da derece alarak döneceklerini ifade etti.










Editör: TE Bilisim