24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Bitlisli 2 sporcu Nizamettin Özdemir ve Ejder Bilgi, Muğla’nın Dalaman ilçesinde 47 üniversiteden yaklaşık 330 sporcunun katılımıyla gereçkelşitirilen organizasyondaki başarılarıyla Bitlis'in gururu oldular.

Üniversite Sporları Federasyonu ve Muaythai Federasyonu işbirliği ile yapılan Üniversitelerarası Muaythai Şampiyonası'nda büyük bir başarı göstererek Türkiye 3.’sü olan sporculara Bitlis'te büyük ilgi gösterildi.

Muğla’nın Dalaman ilçesi Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada Bitlis Eren Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğrencisi Nizamettin Özdemir ve Tatvan Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ejder Bilgi Üniversitelerarası Muaythai Şampiyonasında Türkiye 3’ncüsü olmaları ilde büyük sevinçle karşılandı.

Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanı M. Salih Aygün, büyük başarı elde eden Bitlisli 2 sporcuyu tebrik ettiğini belirtti. Elde edilen başarının önemine vurgu yapan As Başkan Salih Aygün, Bitlis’te Muay Thai sporunun her geçen gün geliştiğini ve bu gelişim ile birlikte de büyük başarılar elde edilmeye başlandığını ifade etti.

Üniversitelerarası Muaythai Şampiyonası'nda büyük bir başarı göstererek Türkiye 3.’sü olan Bitlisli sporcular Ejder Bilgi ve Nizamettin Özdemir’in Bitlis’e gurur yaşattığını kaydeden Aygün, “İlimizde Muay Thai sporunun gelişimi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda da federasyon olarak sporcularımıza büyük değer veriyoruz. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimizi ancak sporla kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz. Mümkün oldukça da Bitlis’teki sporcularımızı federasyonumuzun gerçekleştirmiş olduğu tüm müsabakalara gönderiyoruz. Son olarak Üniversiteler arası müsabakalara gönderdik. Buraya giden 2 sporcumuz 3.’lükle geri döndü. Buda bize gurur yaşattı.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim