Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Bitlis'te 14 ilden 188 sporcu ve 100 antrenör ile yönetici katılımıyla yapılan ve üç gündür devam eden 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları yarışması sona erdi.

Alp ve Kuzey Disiplini dallarında düzenlenen kayak yarışmalarında toplam sonuçlarda genel klasmanda il bazında birinciliği Erzurum, ikinciliği Bingöl, üçüncülüğü ise Bitlis aldı. Bitlis'teki Çiftkaya ve El-Aman Kayak Tesisleri'nde düzenlenen oyunlar yapılan son etap yarışları ve dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Bugün yapılan yarışlarda Alp Disiplini Çocuk 1 Erkekler kategorisinde birinciliği Erzurum'dan Kerem Timur, Bayanlarda ise yine Erzurum'dan Sıla Kara aldı. Çocuk 2 Erkek kategorisinde birinciliği Erzurum'dan Enes Limon, Çocuk 2 Bayanlarda yine Erzurum'dan Ece İs aldı.

Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu Dalında ise, Çocuk Bayanlarda birinciliği Hakkari'den Nazlıcan Düzce, Çocuk Erkeklerde Erzurum'dan Orhan Zegerek, Yıldız Bayanlarda Ağrı'dan Zozan Malkoç, Yıldız Erkeklerde ise birinciliği Adem Bartan kazandı.

İlk günkü Alp disiplini yarışlarda ise, Çocuk 1 Erkekler kategorisinde birinciliği Bingöl'den Furkan Cecen, Çocuk 2 Erkek Kategorisinde de Birinciliği Erzurum'dan Nihan Enez Limon, kazandı.

Ödül töreninde konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yarışların dostluk havasında geçtiğini söyledi. 14 ilden 188 sporcu ve 100 antrenör ile yönetici katılımıyla yapılan ve üç gündür devam eden 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları yarışmasının bu gün yapılan yarışlar ve akabinde dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle son bulduğunu belirten Vali Yurdakul, şunları söyledi:

“Yarışlara katılan ve yarışlarda dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum. İlimizde üç gündür bu yarışlar devam ediyordu. Üç gün boyunca 14 ilimizden sporcuları misafir ettik. Bu yarışlar aynı zamanda burada kaynaşmalara da vesile olmuştur. Tüm yarışlar kazasız belasız şekilde sona ermiştir. İnşallah ilimiz de bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecektir.”

Düzenlenen oyunların kapanış ve ödül törenine Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz de katıldı.

Editör: TE Bilisim