Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Orduspor’da uzun yıllar başkanlık görevinde bulunan eski Kulüp Başkanı Şükrü Bodur, "Hiç bir zaman Orduspor'un düştüğü sıkıntılardan haz duyacak insan değilim." açıklamasında bulundu.

Orduspor'da 8,5 yıl başkanlık görevinde bulunan Bodur, bir otelde düzenlediği basın toplantısında “Orduspor'un Süper Lig'den düşmesine her Ordulu gibi ben de üzüldüm.” dedi.

Bodur, Orduspor’un içerisinde bulunduğu durumdan bir an önce kurtulmasını temenni ederken, hakkında açılan davalarla ilgili de şunları kaydetti:

"1 Haziran 2009 tarihinden beri Orduspor’la ilgili Nedim Türkmen ve yönetimlerinin şahsıma açtığı mesnetsiz davalar sonuçlanmıştır. Daha önce yaptığım açıklamada da Türk adaletine güvendiğimi, aslı astarı olmayan davalar açıldığını 'çamur at izi kalsın' mantığı ile davaların açıldığını söylemiştim. O günden bu güne en ufak bir açıklama dahi yapmadım. Kısa bir süre önce Türk adaleti haklıyı haksızı ayırt ederek açılan tüm davaları sonuçlandırmıştır."

Hakkında açılan bazı davaların düştüğünü bazılarının ise lehine karar verildiğini ifade eden Bodur, "Teknik direktör Yücel İldiz ve şahsıma açılan dava mahkeme tarafından her ikimizin de beraatine verilmiştir. Yine bu davanın devamında açılan bir başka dava da lehime ret ile sonuçlanmıştır." diyerek şöyle devam etti:

"Benim Orduspor'a para vermediğimi, görevimi kötüye kullandığımı iddia edilerek açılan bir başka davanın da düşmesine karar verilmiştir. Aynı zamanda Orduspor'a 1 milyon 120 bin TL temliğimi iptal ettirmek için açılan davanın neticesinde de mahkeme lehime karar vermiştir. Son olarak Orduspor kulüp otobüsünün taşlanmasıyla ilgili açılan dava da kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına dair karar lehime verilmiştir."

Orduspor'un Süper Lig'e çıkmasında eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in emeğinin olduğunu da vurgulayan Bodur, şöyle devam etti;

"Orduspor’da 8.5 yıl başkanlık yapan biri olarak Orduspor takımını ne şampiyon yapıp zirvede bıraktım ne de liglerden alt kümeye düşünce korkup kaçtım. Orduspor camiası ve Orduspor kamuoyu şahsımı istediği müddetçe başkanlık teklifini geri çevirmedim. Nedim Türkmen bu takımı gökten zembille indirerek mi çıkardı. 26 yıl sonra takımı ben çıkarttım diyor. 26 yıl boyunca bu takımda başkanlık ve yöneticilik yapmış insanların emeğine saygısızlık olmuyor mu?

Eğer alınan başarılar kişiselleştirilmek isteniyorsa sayın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in emeği niçin görmezden geliniyor. Nedim Türkmen tüm emeği inkar ederek ben çıkarttım diyor. Nedim Türkmen'in etmediği teşekkürü Sayın İdris Naim Şahin'e Ordusporlular adına ben yapıyorum. Teşekkür ederim sayın bakanım.”

Editör: TE Bilisim