Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Bundesliga takımlarından Werder Bremen’de teknik direktör Thomas Schaaf’ın görevinden ayrılmasının yankıları sürüyor. 1972 yılında futbola başlayan ve kariyerinin neredeyse tamamını 41 yıl boyunca bu kulüpte sürdüren Schaaf’ın ayrılışı, Almanya’da gündemin ilk sıralarında yer aldı.

    1999 yılından bu yana da Werder Bremen’i çalıştıran 52 yaşındaki teknik direktör, yıldız futbolcuların yetişmesine de büyük katkı sağladı.

İLK SIRADA MESUT ÖZİL

Schaaf’ın öğrencileri arasında ilk sıralarda Alman Milli Takımı’nın Türk kökenli futbolcusu Mesut Özil geliyor. 2008 yılında takım kadrosuna katılan Mesut, burada göz doldurmaya başladı. Ardından da Alman Milli Takımı’nda görev yaptı. Yıldızı parlayan futbolcu 2010 yılında ise halen formasını giydiği dünya futbol devi Real Madrid’e transfer oldu.

SCHAAF’IN YETİŞTİRDİĞİ DİĞER YILDIZLAR

Torsten Frings, Ailton, Miroslav Klose, Claudio Pizarro, Naldo, Tim Borowski, Frank Baumann, Per Mertesacker, Valérien Ismaël, Diego, Johan Micoud, Ivan Klasnic, Angelos Charisteas

    Thomas Schaaf, takıma 3 kez Bundesliga şampiyonluğu yaşattı. Schaaf yönetimindeki Werder Bremen, 6 kez Şampiyonlar Ligi’ne, 4 kez de UEFA Avrupa Ligi’ne katıldı.

SCHAAF’IN KOLTUĞUNA KİM OTURACAK?

    Öte yandan Thomas Schaaf’ın takımdan ayrılmasından sonra onun bıraktığı teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı da tartışılmaya başlandı.

    Schaaf’ın cumartesi günü Nürnberg ile oynanacak maçta takımın başında olmayacağı öğrenildi. Takımı, yardımcıları Wolfgang Rolff (53) ve Matthias Hönerbach (51) yönetecek. Ancak, her ikisinin de Schaaf’ın koltuğu için isimleri geçmiyor.

    N24 haber kanalındaki habere göre, Schaaf’ın yerine gelecek muhtemel teknik direktörler listesinde Mehmet Scholl ilk sırada yer alıyor.

    Bild gazetesine göre en önemli adaylardan biri ise Eintracht Braunschweig’ın 39 yaşındaki teknik direktörü Torsten Liberknecht.

Stefan Effenberg, Kosta Runjaic ve Heiko Vogel’de listedeki diğer isimler arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim