Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Budapeşte’de düzenlenen 48. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye üç altın, bir gümüş ve iki bronz madalya kazandı. Finallerin ilk seansında Enes Erkan, Şeyda Burucu ve Tuba Yenen birincilik kürsüsüne çıkarken, Ömer Kemaloğlu finalde kaybederek gümüş madalyada kaldı. Serkan Yağcı ve Bahar Erşeker de üçüncülük maçlarını galip bitirdi.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda finallerin ilk gününde Türkiye üç altın, bir gümüş ve iki bronz madalya kazandı. Finallerin ilk bölümünde tatamiye çıkan Enes Erkan, Şeyda Burucu ve Tuba Yenen final maçlarını kazanarak Türkiye’ye altın madalya getirdi. Ömer Kemaloğlu gümüş, Serkan Yağcı ve Bahar Erşeker de bronz madalya kazanarak kürsüye çıkmayı başardı.

Geçen yılın dünya şampiyonu Enes Erkan, kariyerine Avrupa şampiyonluğunu da ekledi. +84 kiloda eski dünya şampiyonlarından İtalyan Stefano Maniscalco karşısında baştan sona daha atak bir görüntü sergileyen Erkan, mücadeleyi hakem kararıyla 4-1 kazanarak zirveye çıktı.

Bayanlar kumite 68 kiloda Şeyda Burucu üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Geçen yıl Tenerife’de ilk kez Avrupa şampiyonu olan, Kasım ayında dünya şampiyonasında final mücadelesi yapan Burucu, Avusturyalı rakibi Alisa Buchinger’i çok zorlamasına rağmen üç dakika içinde puan almayı başaramadı. Final maçını 5-0 hakem kararıyla kazanan Burucu, altın madalyanın sahibi oldu.

Geçen yıl bayan kumite takımıyla Avrupa şampiyonluğu yaşayan Tuba Yenen, Budapeşte’de kariyerinin en önemli bireysel başarısına ulaştı. 55 kilo bayanlar kumite finalinde bir ay önce İstanbul’da Boğaziçi Turnuvası’nda yenildiği İtalyan Sara Cardin’i 2-0 mağlup eden Yenen, Türkişe’ye üçüncü altın madalyayı getirdi.

KEMALOĞLU YİNE GÜMÜŞ'TE KALDI

Erkekler kumite 67 kilonun finalinde Ömer Kemaloğlu geçen yıl olduğu gibi finalde ezeli rakibi Fransız William Rolle’a yenilerek bir kez daha gümüş'te kaldı. Mücadeleye atak başlayan Kemaloğlu, mücadelenin 26. saniyesinde yediği kontra yumrukla geriye düştü. Maçın bitmesine 1 dakika üç saniye kala rakibine bir puan daha kaptıran Kemaloğlu mücadeleyi 2-0 kaybetti ve ikincilik kürsüsüne çıktı.

Büyükler kategorisinde ilk Avrupa şampiyonası deneyimi yaşayan Bahar Erşeker, bayanlar kumite 61 kiloda rakibi Avusturyalı S. Kaup’u 5-0 yenerek bronz madalya kazanmayı başardı.

Erkekler kumite 75 kiloda Serkan Yağcı da Macar rakibi Anders Virag karşısında çok hızlı başladığı mücadelede 6-0 öne geçti. Daha sonra rakibine üç puan veren Yağcı, son saniyede Virag’ın tekmesine engel olamadı ve maç 6-6 sona erdi. Yağcı mücadeleyi hakem kararıyla 5-0 kazanarak uzun bir aradan sonra büyük bir şampiyonada madalya aldı.

Editör: TE Bilisim