Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Avrupa’nın en iyi ligleri arasında gösterilen Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga’da 2012-13 sezonu tamamlandı. Bayern Münih’in rekorları altüst ederek şampiyon olduğu ligin yeni ekiplerinden Greuther Fürth’ten sonra Fortuna Düsseldorf da küme düştü. Kötü bir sezon geçiren Hoffenheim ise ligde kalma umutlarını baraj maçlarına taşımayı başardı.

Bundesliga’da müthiş bir sezon geride kaldı. 50. yılına yakışır bir lig yaşandı. Heyecan son haftaya kadar devam etti. Bayern Münih, son iki yılın acısını fena çıkardı. Bavyera ekibi kırılması zor rekorlarla şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan ederken, ligin yeni ekipleri Greuther Fürth ve Fortuna Düsseldorf küme düşmekten kurtulamadı. Kötü bir sezon geçiren Hoffenheim ise ligde kalma umutlarını baraj maçlarına taşımayı başardı. Mavi-Beyazlıların rakibi 2. ligi üçüncü sırada tamamlayan Kaiserslautern oldu. Neredeyse tüm sezonu düşme hattında geçiren Augsburg, son hafta galibiyetiyle ligde kalmanın sevincini yaşadı.

Ligin ilk üç sırasını daha önce garantileyen Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılırken, ön eleme oynayacak olan dördüncü ekip son hafta belli oldu. Schalke, çekiştiği Freiburg’u deplasmanda devirip Devler Ligi ön eleme şansını yakaldı. Tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan ve beşinci tamamlayan Freiburg ile altıncı bitiren Eintracht Frankfurt gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde eden iki ekip oldu.

Bundesliga’nın önemli ekiplerinden Werder Bremen, kötü bir sezonu geride bıraktı. Mızıkacılar ligi düşme hattının sadece iki puan üzerinde 14. sırada tamamladı. Son haftaya kadar düşme endişesi yaşayan Yeşil-Beyazlılar oynadıkları son 13 maçta galibiyet alamadı. Bu kötü gidiş Bremen’de 14 yıldır takımın başında bulunan Thomas Schaaf’ın istfasına neden oldu.

ŞAMPİYON İLK ON DAKİKADA ÜÇ GOL YEDİ

Bu sezon neredeyse kırılmadık rekor bırakmayan ve şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan eden Bayern Münih, ligin son maçında bu sefer olumsuz bir istatistiğe imza attı. Borussia Mönchengladbach’ı deplasmanda yenen Bavyera ekibi ilk on dakikada kalesinde üç gol görerek bir ilki yaşadı. Sezon boyunca sadece kalesinde 15 gol gören kırmızı-beyazlılar, on dakikada ağları üç kez havalandı ve tarihinin en kısa sürede yediği goller olarak kayıtlara geçti. Bu sonuçla sezonu 91 puanla tamamlayan Bayern, 81 puanla Dortmund’a ayıt olan rekoru da 10 puan daha geliştirmiş oldu.

STEFAN KİESSLİNG GOL KRALI OLDU

Ligde 25 gol kaydeden Bayer Leverkusenli forvet Stefan Kiessling, gol krallığı yarışında ipi göğüsledi. Kiessling, ilk kez gol kralı oldu. Borussia Dortmund’un Polonyalı oyuncusu Robert Lewandowski, 24 golle ikinci olurken, 16 golü bulunan Eintracht Frankfurt’tan Alexander Meier, üçüncü sırada yer aldı. Bayern Münih’in Hırvat golcüsü Mario Mandzukic ve Stuttgart’tan Vedad İbisevic ise 15′şer golde kaldı. Bundesliga’da boy gösteren Türk futbolculardan İlkay Gündoğan üç, Nuri Şahin ve Mehmet Ekici de 2’şer golle sezonu kapattı.

Editör: TE Bilisim