Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Bursa’da faaliyette bulunan Arslan Osmanlı Spor Kulübü açılışında nefes kesen gösteriler yapıldı. Osmangazi İlçesi Küplüpınar Mahallesi'nde kurulan Osmanlı Spor Kulübünün açılışında yapılan gösterilen nefes kesti. Adeta fizik kurallarına meydana okunan gösterilerde demir ve insanın mücadelesi verildi.

    Kentin bir çok yerinde faaliyette bulunan Osmanlı Spor Kulübünün mahalledeki şubesinin açılışında minik talebeler görsel şov yaparken, antrenörler ise fizik kurallarını alt üst eden gösterilere imza atı. Gösteri kapsamında karın kasında sopa kırma ve gırtlak boşluğunda demir çubuk ve bıçak eğip omuzlarda tuğla kırma gösterisi yapıldı.


NEFES KESEN GÖSTERİ

    Açılış öncesinde spor salonunun minik öğrencilerinin yaptığı gösteri büyük beğeni topladı. Büyük sporcuların ise yaptığı Kun-Fu ve Wus-Hu gösterileri takdir topladı. Özellikle miniklerin savunma ve saldırı gösterileri ilgi ile izlendi.

    Miniklerin gösterisinin ardından antrenör Bayram Saygıcı ve antrenörlerin gösterileri başladı. Nefes kesen gösteriler miniklere izlettirilmedi. Bu bölümde Bayram Saygıcı, antrenörün karnında ağaç kılıç kırma gösterisi yaptı. Daha sonra Bayram Saygıcı, boğazında 3 tane 8’lik inşaat demirini eğerek eğildi ve sırtında balyozla tuğla kırıldı.
Bayram Saygıcı, ucuna rambo bıçağı bağlı olan demir çubuğu yine boğazı ile eğerek kambur şeklinde durdu. Bu sırada omuzlarına konulan tuğla yine balyozla kırıldı. Nefes kesen gösteri büyük beğeni topladı. Gösteri sonrasında birbirini tebrik eden antrenörler, büyük alkış aldı.

    Yapılan açılışın ardından konuşan Wus-Hu antrenörü Bayram Saygıcı, 88 yılından bu yana Wus-Hu yaptığını belirterek, “Bu spor salonumuzu açmamızın nedeni gençlerimizi kahve köşesinden kurtarıp spora kazandırmak. Wus-Hu sporunu Bursa’ya yaymayı hedefliyoruz. Bursa’nın çeşitli yerlerinden salonlarımız var. Wus-Hu, Kick Box, zayıflama ve vücut geliştirme gibi spor dallarını öğretiyoruz.” dedi.
    Yaptığı hareketlerin küçük çocuklar tarafından denenmemesini isteyen Bayram Saygıcı, şunları anlattı:
     “Öncelikle İsa hocamın karnında bir sopa kırışı yaptım. Adından üç tane 8’lik inşaat demirini gırtlak boşluğuna dayayıp burada eğdikten sonra sırtımızda balyoz ile bir tane yutong tuğla kırma gösterisi yaptık. Yine gırtlak boşluğunda bıçağımızı gırtlak boyluğu ile eğip sırtımızda bir yutong tuğla kırma gösterimiz oldu.”
    Spor salonuna sağlık raporu ve doktor kontrolünde lisans çıkarıp sporcu aldıklarını belirten Saygıcı, “Burada şu ana 50 tane sporcumuz var. Büyüklerin çalışması akşam 20.30’da başlayıp 22.00’da bitiyor. Küçükler ve minikler ise cumartesi Pazar 12.00’da başlayıp 14.00’da antrenmanlar bitiyor.” şeklinde anlattı.

    Wus-Hu Bursa il temsilcisi Ayhan Korkmaz ise, bu tor spor salonlarının açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Wus-Hu sporu Bursa ve Türkiye’de olduğu gibi dünyada da çok yaygın. Mızrak, kılıç ve sopa ile yapılan kısmının yanı sıra, dövüş kısmı da var. Gençlerimiz burada hem beden hem de zihnen bu spor ile gelişim sağlıyor.” dedi.

WUS-HU’DA AVRUPA DERECELERİ

    Bu alanda Bursa olarak büyük derecelerinin de olduğunu bildiren Korkmaz, “Bursa’dan bir ay önce bir sporcumuz Avrupa birincisi oldu, kinda bölümünde, tao bölümünde de iki tane Avrupa üçüncümüz var. Dünya çapında yaklaşık 23 tane madalya alarak kindada Avrupa birincisi, genel klasmanda da Avrupa ikincisi olduk.” şeklinde bilgi verdi.
    Antrenör İsa Arslan ise, ocak ayında başladıkları bu spor ile minikler yıldızlar ve büyüklerde 50’ye yakın madalya ve 3 tane kupa aldıklarını belirterek, öğrencilerinden ilerleyen zamanda daha büyük başarılar beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim