Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Bursasporlular Derneği ve Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen anketle Bursaspor taraftarının profili çıkartıldı. Çalışmada, Bursaspor sevgisinin babadan oğla geçtiği ortaya çıktı. Ayrıca taraftarların büyük bir bölümünün ikinci kez şampiyon olabilecekleri inancı taşıdığı görüldü.
724 kişinin katıldığı anket sonuçları Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıya, Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Bursaspor İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı’nın yanı sıra Teknik Direktörü Hikmet Karaman ve yardımcı antrenörleri katıldı.

BURSAPOR TARAFTARLIĞI BABADAN OĞULA GEÇİYOR

    Anketin en çarpıcı sonucu Bursaspor taraftarlarının büyük bölümünün yeşil-beyaz sevgisini babalarından edinmiş olmaları. Ankete katılanların yüzde 52'si, babası Bursaspor taraftarı olduğu için kendisini de yeşil-beyazlı akımı tuttuğunu belirtti. Çevresel faktörlerin de Bursaspor taraftarı olmada etkili olduğu ortaya çıktı.

ÇOĞUNLUK İKİNCİ KEZ ŞAMPİYONLUĞA İNANIYOR

    Taraftarların yüzde 77,5'u Bursaspor'un ikinci kez şampiyon olabileceğine inanıyor. Taraftarların yüzde 82,7’si ise Türk futbolunda adil bir rekabet olmadığını düşünüyor. İstanbul takımlarının kollandığını ifade eden taraftarlar, Türk futbolunda adil rekabet ortamını bozan temel kurumların başında TFF'yi gösteriyor.

TİMSAH ARENA TERCİHİ

    Bursaspor taraftarları, yüzde 93,6'sı yeni yapılan stadın “Timsah Arena" olmasını isterken, Bursaspor sevdalılarının takımlarını en çok sosyal medyadan takip ettiği de ortaya çıktı. Taraftarların yüzde 44.1’i sosyal medyayı kullandığını ifade etti.

BEŞİKTAŞ MAÇINDA OLAY ÇIKAR

    Taraftarların yüzde 92,53’ü kadim dost olarak Ankaragücü’ün görürken, Göztepe ve Gaziantepspor’a karşı da sevgi duyulduğu görüldü. Bursaspor – Beşiktaş maçına taraftarın alınması halinde taraftarların yüzde 72,8' inin olay çıkacağına inandığı görüldü.

Editör: TE Bilisim