Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yönetimini ağırlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, amatör sporu desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

Başkan Altepe, görevine tekrar seçilen ASKF Başkanı Cemal Vardar ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Merinos´taki Gönül Dostları Evi´nde gerçekleşen görüşmede, amatör spora yapılabilecek destekler masaya yatırıldı.

Bursa´da amatör spora hiçbir dönemde yapılmayan yatırımların bu dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını vurgulayan ASKF Başkanı Cemal Vardar, gösterdiği hassasiyetten dolayı Başkan Altepe´ye teşekkür etti. Ziyarette Bursa´daki amatör kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu´na (TFF) ödedikleri 107 bin TL tutarındaki yıllık katılım bedelini de gündeme getiren Vardar, zaman zaman aksayan-bazı kulüpleri zor durumda bırakan katılım bedellerinin ödenmesi noktasında Başkan Altepe´den yardım istedi.

Başkan Altepe ise konuşmasında, desteğin verilmesi noktasında bir problemin olmadığını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa´da sporun gelişmesi, gençlerin spora yönelmesi için 100´ü aşkın tesis yaptıklarını ve hizmete aldıklarını belirten Başkan Altepe, katılım bedelinin ödenmesi noktasında da yardımcı olabileceklerini söyledi.

Bursa´nın spor kenti olması yönünde kendilerine sporcu sayısında Türkiye ikinciliği gibi bir hedef belirlediklerini kaydeden Başkan Altepe, "İstanbul´da 40 bin sporcu var, bizde ise 29 bin. Ankara ve İzmir´de bu oran 15´er bin küsur. Bu göstergeler bize hedefimize ulaştığımızı gösteriyor." dedi.

Amatör spor temsilcileriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte daha güzel çalışmalara imza atacaklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Şimdiden sonra işimiz daha zevkli. Çünkü sporda her geçen gün yeni mesafeler alınıyor. Yeni tesis ve imkanlarla, mevcudun üzerine yeni şeyler koyarak spora hizmet etme şansımız olacak." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Başkan Altepe ve ASKF yönetimi, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim