Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Garanti Koza Arena’da devam eden TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta yarı finale çıkarak, Türk tenisi adına önemli bir başarıya imza attı.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta tekler kategorisinde yoluna devam eden tek Türk raket olan Çağla Büyükakçay, çeyrek finalde Japon Nao Hibino 6-1, 6-2 yenerek adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Karşılaşmaya oldukça iyi bir performansla giren dünya 118 numarası Çağla, ilk sette kısa sürede üstünlüğünü ortaya koydu ve 6-1’le ilk seti hanesine yazdırdı. 26 yaşındaki başarılı milli raket, ikinci sette biraz da zorlansa da rakibinin iki servisini kırarak kontrollü bir oyunla bu seti de 6-2 alarak ilk dört raket arasına yükseldi.

İSTANBUL CUP TARİHİNE GEÇTİ

Türkiye’nin 1 numaralı tenisçisi Çağla Büyükakçay, kariyerinde ilk kez 250 bin dolar toplam ödüllü bir WTA turnuvasında yarı finale yükselmeyi başardı. Çağla; ayrıca İstanbul Cup’ta teklerde en iyi dereceyi elde eden Türk tenisçi unvanının da sahibi oldu.

Maçtan sonra bir açıklama yapan Çağla Büyükakçay “Konuşamayacak kadar heyecanlı ve mutluyum. İstanbul Cup bir Türk olarak bu turnuvada en iyi olmak istiyordum. Senelerdir bunu istiyordum bu sene nasip oldu herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇİFTLERDE SOYLU VE MITU DA YARI FİNALDE

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta bir çeyrek final heyecanı da bayanlar çiftlerde yaşandı.

Garanti Koza Arena’da günün ilk maçında İpek Soylu ve Andreea Mitu, Rus rakipleri Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova’yı saf dışı bırakıp son dört ekip arasına kaldı.

63 dakika süren mücadele boyunca beş kez servis kıran Soylu/Mitu ikilisi, 6-2, 6-2’lik setlerle yollarına devam etmesini bildi. Türk-Rumen ortakların final yolundaki rakibi Japon tandem Nao Hibino/Kurumi Nara olacak.

Maçın ardından basının karşısına çıkan İpek Soylu ve Andreea Mitu, umduklarından daha rahat bir galibiyet elde ettiklerini dile getirdi. İlk kez iş birliği yapan Soylu/Mitu, iyi bir uyum yakaladıklarını, bunu turnuvanın sonuna dek sürdürmek istediklerini belirtti.Cihan

Editör: TE Bilisim