Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki’ye yenilen milli tenisçi Çağla Büyükakçay, WTA Nottingham’a birinci turda veda etti.

Hafta başında güncellenen dünya sıralamasında 77. basamağa çıkarak klasman rekorunu kıran Çağla Büyükakçay, İngiltere'nin Nottingham kentinde katıldığı WTA çim kort turnuvasının açılış turunda dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki'ye 7-5, 6-3 mağlup oldu.

Büyükakçay, Aegon Open'da 3 numaralı seribaşı olarak boy gösteren WTA 34.'sü Wozniacki karşısında özellikle ilk sette başa baş bir mücadele sergiledi. Ancak setin sonlarını daha iyi oynayan Wozniacki, 53 dakika süren seti 7-5'le hanesine yazdırdı.

Kariyerinde 23 tekler zaferi bulunan Wozniacki, ikinci sete hızlı başladı. Geri çizgiden oyunu kuran ve oldukça az sayıda hata yapan Danimarkalı tenisçi, sırasıyla 4-0 ve 5-1'lik üstünlükleri yakaladı. Çağla bu noktada pes etmeyip skoru 5-3'e getirse de son oyunda servis kıran Wozniacki, maça noktayı koydu.

1 saat 42 dakika süren buluşmadan yenik ayrılan Büyükakçay, böylece Nottingham'da çiftlerin ardından tekler kategorisine de veda etti. Çağla, sırasıyla Birmingham ve Eastbourne'daki WTA turnuvalarına katıldıktan sonra sezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon'da ana tablo mücadelesi verecek.
Cihan

Editör: TE Bilisim