Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Sanica Boru Elazığspor’u sahasında 3-1 yenerek ilk yarıyı 3 puanla kapayan Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, “Biraz daha dikkatli olabilseydik daha rahat kazanabilirdik. İlk yarıda oynanan maçlardan herkesin ders çıkarması gerekiyor. Hep beraber hatalarımızı devre arasında takviye yaparak ve çalışarak ikinci yarıya başlamamız gerekiyor.” dedi.

Rıza Çalımbay, maç sonrası yaptığı açıklamada, bu galibiyete ihtiyaçları olduğunu ilk yarının son maçına galibiyet parolasıyla çıktıklarını belirterek, “Kadromuz çok dar. 3 hafta da 6 maç oynadık. Maça istediğimiz şekilde başladık. İstediğimiz golleri de bulduk. Sonra gereksiz şekilde geriye çekildik. Bunda son haftalarda kazanamama gerginliği ve stresi de etkili oldu. Biraz daha dikkatli olabilseydik daha rahat kazanabilirdik. Arkadaşlarımı bu yoğun trafikteki mücadelesi için kutluyorum. Sakat ve eksiklerimiz çoktu.” dedi.

İlk yarıda oynanan maçlardan herkesin ders çıkarması gerektiğine işaret eden Çalımbay, "Hep beraber hatalarımızı devre arasında takviye yaparak ve çalışarak ikinci yarıya başlamamız gerekiyor." diyerek şunları söyledi:

"İkinci yarı telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Kadromuzu çok iyi bir şekilde takviye edip iyi çalışmamız gerekiyor. Bizim için hayati önemli bir maçtı. Çok az taraftarımızın maça gelmiş olması beni üzdü. Maça gelenleri kutluyorum. Bizim böyle maçlarda taraftar desteğine ihtiyacımız var. Sivas'ın taraftarı bu değil. Kötü gittiğimiz için haklı yönleri olabilir. Onlardan tek istediğimiz ikinci yarıda kritik maçlar oynayacağız."

VURAL: KAZANMAYI ÇOK ARZU EDİYORDUK AMA MAĞLUP OLDUK

Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural ise, 6 puanlık bir maça çıktıklarını Sivasspor’un kaybetmesi durumunda puan eşitleneceğine vurgu yaparak, “İki takımın kafasında da kazanmak vardı. Ortada faul yokken bir serbest atıştan yediğimiz gol var. Kendimizi toparlamaya yüz tuttuğumuz zaman yandan gelen topta yediğimiz ikinci gol var." ifadeleri kullandı ve şöyle devam etti:

"İki oyuncu değişikliği yaptık ve bir gol bulduk. Oyunu dengeleyen goldü. İlk yarıda rakibin 4 pozisyonu vardı. İkinci yarıda dengeyi eşitledik. Olay rakibin tersine döndü. Önemli pozisyonlar bulduk ancak zamanlama hatası yaptık. Skoru eşitleyecek imkân bulduk. 81’de Mehmet Nas’ın attığı gol maçın bitmesinin işaretiydi. 6 dakika uzatma vardı ama Orhan'ın sakatlanması üzerine defans almak zorunda kaldık. Çocuklar iyi mücadele etti. İyi bir rakiple oynadık. İyi oynayan puan kazanıyor diye bir şey yok. Kazanmayı çok arzu ediyorduk ama mağlup olduk. İkinci yarıya Antalya’da kamp yaparak hazırlanacağız."

ERMAN : GOLLERİ ATMAK BANA NASİP OLDU

Sivassporlu Erman Kılıç ise, golleri atmanın kendisine nasip olduğunu kaydederek, “Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Kaybettiğimiz takdirde alt tarafla yakınlaşacaktık. İyi mücadele ettik. Bütün takımı kutluyorum. Gol atmakta bana nasip oldu. Bunun için de ayrıca mutluyum." dedi.

Ziya Erdal ve Kadir Bekmezci ise maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini bilerek oynadıklarını sonuçta da 3 puanı alan taraf olduklarını dile getirdiler.

Elazığsporlu Adem Alkaşı ve Marvin Kwasie ise, galip gelmek için gerekenleri yapamadıklarını ve kötü oynadıklarını belirterek, diğer maçlara bakacaklarını ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim