Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Kürşat Çavuşoğlu, 37. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda (Medigames-37.Medigames-World Medical and Health Games)) masa tenisi branşında 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Çavuşoğlu, 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yılında Dünya Şampiyonası’nda masa tenisi dalında Türkiye’ye birincilikler kazandıran ilk Türk masa tenisi sporcusu unvanının da sahibi oldu.

Kürşat Çavuşoğlu, Slovenya'nın Maribor kentinde 28 Mayıs-4 Haziran arasında düzenlenmekte olan 37. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda (Medigames) masa tenisi branşında yarıştı. Çift erkeklerde partneri İtalyan Massimo Tonacchera ile oynayan Kürşat Çavuşoğlu rakiplerini yenerek altın madalya kazandı, tek erkeklerde ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Çavuşoğlu, Sağlık olimpiyatı olarak adlandırılan bu oyunlarda Türkiye'ye 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandırdı. Seyhan Candan, kendi yaş kategorisinde hem teklerde hem de çiftlerde 2 bronz madalya elde etti.

5 farklı kıtadan 40 ülke sporcusunun katıldığı yarışlarda sporcumuz zorlu rakipleri arasından dereceye girebilmek için inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandığı için de Türkiye adına mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Sağlık olimpiyatının futbol müsabakalarında İspanya'nın Zaragoza takımını finalde 3-0 yenen Denttürk şampiyon oldu ve Türkiye adına büyük bir başarı elde etti.
Cihan

Editör: TE Bilisim