24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Galatasaray’ın Çek Yıldızı Tomas Ujfalusi, Galatasaray olarak çok güzel bir sene geçirdiklerini belirterek, takım arkadaşları, teknik ekip ve yönetime teşekkür etti.

GSTV’de yayınlanan Big Chief Tomas programında Veli Yiğit’in sorularını cevaplayan Ujfalusi, kendisi hakkında merak edilenlere de açıklık getirdi. "Şampiyonluktan dolayı bütün arkadaşlarımı, teknik ekibi ve camiayı tebrik ediyorum. Bu sene ile ilgili bir şey konuşulacaksa bunların hep pozitif olması gerekiyor." diyen Ujfalusi, şöyle devam etti:

"Çok güzel bir sene geçirdik. Herkes için iyi bir sene oldu. Üst üste ikinci kez şampiyon olduk. Avrupa’da çeyrek finale kalan bir Galatasaray vardı o yüzden bu sene ile ilgili hep pozitif şeyler konuşulması lazım. Hayatta bu tür şeyler insanların başına gelebiliyor. Kader; bunun da önüne geçemiyorsunuz. Olmasa daha iyi olurdu tabi ki ama sonuçta böyle bir sakatlık yaşandı.

Şu an 35 yaşındayım. 35 yaşındaki vücudun verdiği tepkiyle 25 yaşındaki vücudun verdiği tepki bir olmuyor. Bu yaşlarda olduğunuz zaman süre biraz daha uzayabiliyor. Ama benim yapmam gereken pozitif olup çalışmalarıma devam etmek. Benim de yaptığım bu zaten. Sakatlıklar beni geriye attı tabi ki ama bu tür şeyler olabiliyor.

Benim en büyük amacım çok sevdiğim Galatasaray’da devam etmek. Bunu çok istiyorum. Zaten yaptığım hazırlıklar hep bu yönde. Ama dönüp dolaşıp iş dizime kalıyor. Dizimi dinlemem gerekiyor. Futbol oynamam gerekiyor mu Galatasaray’da devam edecek miyim? Eğer dizim bana futbolu bırakmam gerektiğini söylerse bu şekilde karar almamız gerekiyor. Ama benim ilk etaptaki amacım seneye Galatasaray’da kalabilmek.

Artık şu noktada para benim için ön planda değil; bunu hocamla paylaştığım doğru. Aklımda ilk planda sakatlığımı bir an önce atlatarak bir sene daha Galatasaray’a hizmet edebilmek var. O yüzden buna odaklanmış durumdayım. Ama önemli olan dizimin vereceği tepki. Ya devam edeceğim ya da futbolu bırakacağım."

Mutlaka çalışması, antrenmanlarına devam etmesi gerektiğini belirten Ujfalusi, "Önümüzdeki ay dizimin vereceği cevaba göre devam edeceğim. Eğer ters bir şey olursa Mert Çetin’in asistanı olarak devam edebilirim (gülerek) Çünkü bir çok yabancı oyuncu var Mert’in ilgilendiği; onun için Mert’e yardım edebilirim." diye konuştu.

Kupayı aldıktan sonra kutlamalar olduğunu, takımın kupayla saha içinde çıktığı tura katılamayan Ujfalusi, takımın golcüsü Burak Yılmaz'la ilgili olarak ise "17 numaranın ne kadar önemli olduğunu biliyordum. Sonuçta gol kralına emanet ediyorsunuz formanızı ve bu çok güzel bir duygu." diyerek şunları söyledi:

"Burak’ın çok başarılı olacağına emindim zaten sezon başında; kendisiyle de konuşmuştum ve bu şekilde de gelişti zaten. Fazla bir şey söylemeye gerek yok Burak’ın başarısıyla ilgili. Trabzonspor maçından sonra Burak bana bir hediye verdi. Ujfalusi yazan 17 numaralı formayı tüm takıma imzalatmış ve bunu bana verdi. Bu da beni çok mutlu etti. 17 numara benim için de çok önemliydi. Kızımın doğum günü ama herhangi bir pişmanlık duymuyorum. Çok mutlu ve huzurluyum.

Tek bir isim vermek pek mümkün değil ancak futbolda gol önemli. Bir Burak Yılmaz gerçeği var ki çok önemli ancak bir de Riera gerçeği var. Sol beke çok alışık olmamasına rağmen iyiydi. Selçuk ve Semih de aynı şekilde ama en iyi Burak Yılmaz’dı."

Takımın içindeki liderlerin çok önemli olduğunu da belirten Ujfalusi, "Sakatlıktan sonra beraber olma şansım olmadı ancak benden başka bu görevi devam ettirebilecek isimler vardı. Selçuk, Burak. Tabii ki Drogba'nın gelişiyle, Drogba saha içinde ve dışında bu meziyetini gösteriyor. O liderlik özelliklerine sahip bir isim ve bunu layıkıyla yapıyor." dedi.

Sakatlığı nedeniyle bu sezon boş zamanı çok olduğunu da belirten Ujfalusi, "Bu sene kızımla beraber olup zaman geçirebilmek çok önemliydi. Ayda bir görüşüyorduk ama sakatlanıp, orada tedavi olduğum dönemde onunla sık zaman geçirebilmek çok güzeldi." diye konuştu.

Maç olarak buradaki Real Madrid maçını asla unutamayacağını, Galatasaray'ın o maçta çok iyi mücadele ettiğini ve kazandığını da belirten Ujfalusi, "Bence turu da geçebilirdik. Ama olmadı." dedi.

Herşeyin başının saygıdan geçtiğini de belirten Ujfalusi, "Şampiyon olmuş bir takımız ve burada herkes eşit bence. Florya'da herkese saygı gösteriyorum ve başarının ardındaki önemli isimler onlar. Onun haricinde taraftarlar da saygıyı hak ediyorlar. Bu şekilde saygı gösterince başarı da beraberinde geliyor. Galatasaray taraftarının beni kulüp içinde görev alıyor olarak görmek istemesi gurur verici. Saha içi veya saha dışında farketmez ben de Galatasaray’da görev almayı çok isterim ama gönlümden 1 yıl daha futbolcu olarak hizmet etmek geçiyor. Yüreğim, beynim, sağ dizim de bunu istiyor ama önemli olan sol dizim. Umarım o da bunu ister ve oynarım. Taraftarlar tarafından BIG CHIEF olarak anılmak mutlu ediyor beni, sağ olsunlar ama biz bir ekip olduk. Ben‚ ‘BIG CHIEF' isem Mert de‚ ‘BIG MERT'." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim