Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın katılmaya hak kazandığı IWBF Avrupa tarafından düzenlenen ve kulüpler bazındaki en üst düzey organizasyon olan Champions Cup Finalleri yarın başlıyor.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşen Champions Cup Finalleri bu sene 2-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında BSR Valladolid takımının ev sahipliğinde İspanya'nın Valladolid şehrinde gerçekleşecek. Şampiyonada ilk maçlar yarın oynanacak.

Galatasaray'ın Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 'Engelsiz Aslanlar', Almanya'dan RSV Lahn-Dill, İspanya'dan CD Fundosa Once ve İtalya'dan ASD S. Stefano Sport ile birlikte B Grubu'nda yer alacak. BSR Valladolid, İtalya'dan SSD Santa Lucia, Almanya'dan RSC Rollis Zwickau ve Beşiktaş ise A Grubu'nda mücadele edecek.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 7-8 Mart tarihlerinde Almanya'nın Zwickau şehrinde Euroleague 1 aşamasına katılmış; Birinci gün ev sahibi RSC Rollis Zwickau'yu 64-66 ve Fransa'dan CS Meaux'u 87-51 ile yendikten sonra ikinci gün GSD Anmic Sassari'yi 73-81 ve GSD Porto Torres'i 98-55 ile geçip grubunu yenilgisiz lider olarak bitirerek Champions Cup finallerine yükselmişti.

Galatasaray'ın Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın bulunduğu grupta yer alan RSV Lahn-Dill son şampiyon kontenjanıyla doğrudan sekizli finallere katılırken CD Fundosa Once İtalya'nın Roma şehrinde gerçekleşen Euroleague 1 aşaması B Grubu'nu dört galibiyet ile birinci bitirerek ve ASD S. Stefano Sport Fransa'nın Toulouse şehrinde gerçekleşecek Euroleague 1 aşaması C Grubu'nu üç galibiyet ile ikinci sırada bitirerek Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri'nde bulunmaya hak kazanmıştı. İtalyan temsilcisi tek yenilgisini Beşiktaş karşısında 90-84'lük skorla almıştı.

MAÇ PROGRAMI

B Grubu
Yarın
16.45 RSV Lahn-Dill - ASD S. Stefano Sport
16.45 CD Fundosa Once - Galatasaray
21.15 RSV Lahn-Dill - CD Fundosa Once
21.15 ASD S. Stefano Sport - Galatasaray

4 Mayıs Cumartesi
13.30 CD Fundosa Once - ASD S. Stefano Sport
13.30 Galatasaray - RSV Lahn-Dill

A Grubu
Yarın
14.30 BSR Valladolid - Beşiktaş
14.30 SSD Santa Lucia - RSV Rollis Zwickau
19.00 BSR Valladolid - SSD Santa Lucia
19.00 Beşiktaş - RSV Rollis Zwcikau

4 Mayıs Cumartesi
11.30 RSV Rollis Zwickau - BSR Valladolid
11.30 SSD Santa Lucia - Beşiktaş

İlk iki gün sonunda alınan sonuçlar sonrası gruplarda oluşan sıralamaya göre (A1, A2, A3, A4 ve B1, B2, B3, B4) sekiz takım çapraz eşleşecek ve 4 Mayıs Cumartesi günü eleme maçları oynanacak. 5 Mayıs Pazar günü ise finalin de dahil olduğu klasman maçları gerçekleşecek.

GALATASARAY'I ÖZHAN CANAYDIN KURDU

2005 yılında Galatasaray'ın eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın ve Sinan Kalpakçıoğlu liderliğinde kurulan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, antrenör Sedat İncesu yönetiminde TSB Süper Lig'de son 6 seneyi (2006-2012) şampiyon olarak tamamladı. 3 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi (IWBF Champions Cup - 2008, 2009, 2011) ve 4 kez de Kıtalararası Şampiyonluğa (Kitakyushu Cup - 2008, 2009, 2011, 2012) uzandı.

Son Kıtalararası şampiyonluğuna sezon başında (Ekim) Japonya'nın Kitakyushu kentinde erişen sarı - kırmızılı ekip turnuvada Dallas Mavericks'i 95-54, Wollongong Roller Hawks'ı 36-63, Miyagi MAX'ı 87-49 ve finalde ev sahibi Japon ekibi Miyagi MAX'ı 67-48'lik skorla yenmişti.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Tekerlekli Sandalye Basketbol (TSB) Süper Lig normal sezonu 18 maçta 18 galibiyet ile yenilgisiz ve lider olarak bitirdi. Sarı - kırmızılı ekibin ligdeki son maçında 27 Nisan'da Bornova Barışgücü'nü 84-37'lik skorla mağlup etmişti. Galatasaray, 18 maç sonunda rakip potalara 1569 sayı (ort. 87,1) gönderirken potasında 820 sayı (ort. 45,5) gördü.

Galatasaray Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 2007-08, 2008-09 ve 2010-11 sezonlarında olmak üzere üç kez kazanma başarısı göstermişti.

Antrenörlüğünü Sedat İncesu'nun yaptığı takımın kadrosu şöyle:

Mustafa Korkmaz, Özgür Gürbulak (Takım Kaptanı), Piotr Luszynski, Sofyane Mehiaoui, Tristan Knowles, Matt Scott, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu, Bestami Boz, Ferit Gümüş, Murat Yazıcı, Mateusz Filipski, Seyran Orman Kurt, Serdar Sağlam, Seda Kınalı, Umut Ünar.

GALATASARAY'IN GRUPTAKİ RAKİPLERİ

RSV Lahn-Dill
Almanya temsilcisi son iki sezonda Champions Cup finalinde Galatasaray'ın rakibi olmuş, 2011'de 85-80 kaybederken 2012'de İstanbul'da 65-79'luk skorla kupaya uzanmıştı. 2004'ten bu yana oynanan son dokuz turnuvanın sekizinde final oynama başarısı gösteren Lahn-Dill beş kez şampiyonluk yaşadı ve bu turnuvayı BS Verkerk ile birlikte en çok kazanan iki takımdan biri oldu.

Antrenörlüğünü Nicolai Zeltinger'ın yaptığı Lahn-Dill kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Joe Bestwick, Michael Paye, Jan Haller, Thomas Gundert, Björn Lohmann, Christopher Huber, Marco Zwerger, David Amend, Gesche Schünemann, Thomas Böhme, Felix Schell, Dirk Köhler, Annabel Breuer

CD Fundosa Once
İspanya temsilcisi geçtiğimiz sezon Champions Cup yarı finalinde Galatasaray'ın rakibi olmuş ve 96-67'lik skorla Galatasaray'a boyun eğmişti. Bu organizasyonda beş kez finale çıkma başarısı gösteren Fundosa yalnızca 1997'de kupaya erişebildi.

Antrenörlüğünü Abraham Carrion'ın yaptığı Fundosa kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Daniel Rodriguez, Daniel Stix, Carlos Vera, Pablo Zarcuela, Javier Gomez, Alejandro Zarzuela, Javier Lopez, Bill Latham, Rafael Muino, Petr Tucek, Jaume Llambi, Pablo Cubo, Almudena Montiel, Tery Bywater.

ASD S. Stefano Sport
Euroleague 1 aşamasında Beşiktaş ile aynı grupta bulunan İtalya temsilcisi siyah - beyazlı ekibe 90-84 kaybetmiş ve ikinci sırada yer almıştı.

Antrenörlüğünü Roberto Ceriscioli'nun yaptığı Stefano kadrosunda şu isimler bulunuyor:
Emanuele Bianchi, Simon Brown, Kyle Marsh, Bart Nulens, Dimitri Tanghe, Gianluca Stella, Simone Cimarelli, Lee Manning, Dongh Yeon Gim, Michele Miani, Jonathan Hall, Andrea Calo, Roberto Ceriscioli, Sabri Bedzeti, Guiseppe Mazzolani

Champions Cup'ın tarihçesi
1976'dan günümüze kadar uzanan ve IWBF Avrupa tarafından düzenlenen organizasyonda BS Ververk ve RSV Lahn Dill beş şampiyonluk kazanırken R Dordrecht'in dört kupası bulunuyor. Galatasaray, SSD Santa Lucia Sport, CS Meaux, SC Antilope ve AS Berck kulüpleri ise üçer şampiyonluk ile onları takip ediyor.

Kulüpler sıralamasında RSV Lahn Dill 296 puanla ilk sırada yer alırken Galatasaray 289 puanla ikinci, Elecom Sport Roma 277 puanla üçüncü, SSD Santa Lucia Spor 271 puanla dördüncü ve CD Fundosa Once 269 puanla beşinci sırada bulunuyor.

Editör: TE Bilisim