Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Avrupa Karate Şampiyonası’nda toplam 10 altın madalya kazanarak 45 ülke arasında ilk sırayı alan Karate Milli Takımı’nda büyük sevinç yaşanıyor. Başkan Esat Delihasan, “Yakaladığımız başarılar bizi yeni hedeflere motive ediyor. 2014’te hedefimiz dünya şampiyonu olmak.” dedi.

Avrupa Karate Şampiyonası’nda dört altın, iki gümüş ve dört bronz madalya kazanarak tarihte ilk kez genel sıralamada zirveye çıkan Karate Milli Takımı Türkiye’nin gururu oldu. Dünya şampiyonu Fransa’yı geçerek 28. kez katıldığı organizasyonda ilk kez birinci olan Türk takımında yeni hedef dünya şampiyonluğu olarak belirlendi.Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan dünya ikinciliğinden sonra gelen Avrupa şampiyonluğunun ‘sistemli ve özverili çalışmanın bir ürünü’ olduğunu söyledi.

Karate Federasyonu olarak son üç yıldır Türkiye’ye uluslar arası alanda en fazla madalya getiren federasyon olduklarını vurgulayan Delihasan “Bu başarının tamamının Türk antrenörler ve Türk gençleri tarafından alınması mutluluğumuzu bir kat daha artırıyor. Karate branşı yıllardır Türk sporunun yüz akı oldu. Bu başarıları sürekli kılmak için eskisinden daha fazla çalışacağız.” diye konuştu.

Karate Milli Takımı, Budapeşte’de elde edilen tarihi başarıyı bir Türk restoranında kuzu çevirme yaparak kutladı.

KAFİLE BU GECE DÖNÜYOR

Karate Milli Takımı kafilesi bu gece saat 23.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda olacak. İstanbul’daki karate kulüplerinin kafileye görkemli bir karşılama töreni hazırlaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim