Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 6. haftasındaki Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçında verdiği hatalı kararlar nedeniyle maçın ardından canlı yayına çıkarak özür dileyen Deniz Çoban, hakemliği bıraktığını açıkladı.

Kasımpaşa teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın yayıncı kuruluşa verdiği röportaj esnasında yayına katılarak hata ettiğini açıklayan Deniz Çoban'a Çalımbay, hakemliği bırakma talebinde bulunmuştu. Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçı sonrasında canlı yayında, 'Kendimle ilgili karar vereceğim' cümlesinin ardından bugün Konya'da bir basın toplantısı düzenleyen Deniz Çoban, gözyaşlarını tutamadı ve hakemliği bıraktığını açıkladı.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin dün yaptığı toplantının ardından MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu da Deniz Çoban'ın yayıncı kuruluşun canlı yayınına çıkarak konuşmasını eleştirmiş ve desteklemediğini söylemişti.

Bunun üzerine bugün Konya'da bir basın toplantısı düzenleyen hakem Deniz Çoban, "Hakem yüzde 100 haklı olsa bile o koridorlarda o hakemlere neler yapıldığını neler söylendiğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. O maçta çok farklı bir ortam vardı. Hiçbir kötü davranış yoktu. Soyunma odasına girdim, verdiğim kritik kararlar olduğunu biliyordum. İnanarak verdiğim kararlardı, ama televizyonda da nasıl göründüğünü merak ediyordum." diyerek, şunları söyledi:

"Maçla ilgili ne bir tane mesaj gelmiş, ne olumlu ne olumsuz bir şey yazılmış. Israrla bir bakın dedim bir şey var mı, kimseden bir şey çıkmadı. Rıza Hoca geldi soyunma odasına. Müsade istedi geldi. 'Tebrik ediyorum çok güzel maç yönettin. Farklı bir amaçla söylemiyorum ama penaltı, penaltı gibi gelmedi' dedi. Cep telefonundan açtım. Gördüm, Rizespor için verdiğim kararlara da baktım. Üzerimi değiştirdim. Rıza Hocanın yanına gitmek istedim. Kasımpaşa'nın soyunma odasına girdim. Kafaları önde. Gayet saygılı en ufak bir haykırış yok. Dedim Rıza Hocayı arıyorum. Bir tanesi dedi 'buyur gel seni götüreyim.' Nereye gittiğimizi de bilmiyorum. Rıza Hoca o arada flaş röportajdaymış. Orada vicdanım, ruhum, hislerim her şeyim aklımın geri planında hiçbir şey olmadan orada beni yayına çıkardı. Söylediğim bütün sözleri, vicdanımın sesini dinleyerek yaptım."

Deniz Çoban, göz yaşlarını tutamadığı basın toplantısında ailesiyle görüşmeden kararını vermek istemediği için bıraktığını açıklamadığıın belirterek, "Konuşmayı yaparken hata yaptığımı üstüne basa basa söyledim. Vicdanımın sesini de durduramadım. O ana kadar ki niyetim Rıza Hocayı görmek onunla konuşmak, onunla bir şeyler paylaşmaktı. Vicdanımı durduramadım ve çıkıp o konuşmaları yaptım. Şunun çok net farkına vardım, benim için hakemlik bitmişti. Hiç kimse ile konuşmadım. Ailemle konuştum, böyle bir karar aldığımı söyledim kendilerine. Sağolsunlar, anlayışla karşıladılar. Hakem arkadaşlarım geldi. Hakemliği bırakma kararımı burada açıklıyorum." dedi.

Hakemliği bırakma kararından dolayı pişmanlık duymadığını, geride yaptıklarından da en ufak bir pişmanlık duymadığını da belirten Deniz Çoban, "Yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymuyorum. Geriye dönüp baktığımda geldiğim noktayı görerek dahi yine o davranışı yapmakta geri adım atmayacağımdan şu an için de eminim. Kimseye en ufak bir gönül kırgınlığım yok. Tamamen kendi kararım ile hakemlik görevimi noktaladım." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim