Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Bu yıl ilk kez 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Amatör Spor Kulüpleri Haftası Denizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Denizli Valilik binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan tören kortej yürüyüşü ile devam etti.

Denizli Belediyesi önünde başlayan etkinliğe Denizli Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

‘50 BİN VATANDAŞIMIZA SPOR YAPTIRDIK’

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, sporun kardeşlik ve dostluk demek olduğunu ifade ederek, "Rakibe saygı ve disiplin demektir. Bu yaşlarda bunları kazanmaya başladığımızda hem iyi bir sporcu hem de iyi bir yaşam tarzını kazanacağınıza ben inanıyorum. Bu sene ilkini düzenlemiş olduğumuz Amatör Spor Haftası'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Denizli Belediyemiz yıl içerisinde 50 bin vatandaşımıza spor hizmeti vermiştir. Burada cinsiyet ve yaş ayrımı yapmıyoruz. Her yaştan insanımızın yapabileceği bir spor mutlaka vardır." dedi.

Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Ahmet İbanoğlu da amatör sporlara ilgiyi artırmak ve halkın sporun her branşıyla tanıştırmak için Denizli’de hafta boyunca fiziksel aktiviteler ve sportif etkinliklerin olacağını belirtti.

İbanoğlu, "Bizim amacımız performans ve sağlık sporunun öne çıkarılmasını sağlamak. Denizli bu noktada oldukça şanslı bir il. Denizli Belediyemiz tarafından son yıllarda spor’a destek anlamında başarılı çalışmalar yapıldı." diye konuştu.

‘YEREL YÖNETİMLER SAYESİNDE AYAKTAYIZ’

Türkiye’de bir ilki yaşadıklarını kaydeden Federasyon Başkanı Feyyaz Ceşen ise "Bu yıl 81 ilde aynı zamanda başlayan Amatör Spor Kulüpleri haftamız Denizli’de de çeşitli etkinliklerle İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Forum Çamlık, Teraspark, Sümerpark ve Bayramyerinde kutlanacak. Bu tür kurumlar yerel yönetimlerin desteği olmadan yaşayamaz. Bizler yerel yönetimler sayesinde ayaktayız. Spor bizleri bir araya sevgi ve saygı çerçevesinde bir araya getiren bir faaliyettir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında öğrenciler ve sporcular tarafından yapılan gösteriler katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Editör: TE Bilisim