Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Şampiyonlar Ligi'nde 2015 - 2016 Sezonu'nun finalistleri İspanya Ligi La Liga'nın Madrid temsilcileri Real Madrid ile Atletico Madrid oldu. İki yıl öncenin iki finalist ekibi Devler Ligi'nin tekrarlanan Madrid derbisini İtalya'da Milano'da 28 Mayıs'ta oynayacak.

Şampiyonlar Ligi'ndeki finalistler belli olurken iki Madrid ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid iki sezon önce olduğu gibi yine tüm rakiplerini geride bırakarak finale çıkmanın sevincini yaşıyorlar. İspanya Ligi La Liga'da da lider Barcelona'nın (85) hemen ardından şampiyonluk kovalayan Atletico Madrid (85) ile Real Madrid'in (84) Şampiyonlar Ligi'nde de finale kalması hem İspanya genelinde hem de Madrid'de coşkuyla kutlandı. Başkent Madrid'in sokaklarında sevinç gösterileri yapan Atleticolu ve Real Madridli taraftarlar final biletlerinin peşine düştü.

REAL MADRİD FİNALE NASIL GELDİ?

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde İngiltere'deki 0-0'ın rövanşında Manchester City'yi Santiago Bernabeu'da Fernando'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup eden Real Madrid, Atletico Madrid'in finaldeki rakibi oldu.

Şampiyonlar Ligi tarihinde 14. kez (Şampiyonlar Ligi'nde 5. kez) finale çıkan Real Madrid'in rakibi, Bayern Münih'i eleyen Atletico Madrid oldu. Şampiyonlar Ligi finalinde 2. kez bir Madrid derbisi oynanacak.

İspanyol ekibi çıktığı 13 finalin 10'unda kupayı müzesine götürmeyi başardı. Real Madrid ile Atletico Madrid, 2014 yılında da Lizbon'da Şampiyonlar Ligi finalinde kozlarını paylaşmıştı. Normal süresi 1-1 biten maçı Real Madrid, uzatma sonunda 4-1 galip tamamlamıştı.

Zinedine Zidane'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Real Madrid, 2015 - 2016 Sezonu Şampiyonlar Ligi serüvenine A Grubu'nda PSG (Fransa), Shakhtar Donetsk (Ukrayna) ve Malmö (İsveç) ile verdiği mücadeleyle başladı. Real Madrid, grup maçlarını 16 puanla lider tamamlayarak son 16 takım arasına kaldı.

Real Madrid, Son 16 Turu'nda İtalya temsilcisi Roma ile eşleşti ve her iki maçta da sahadan 2-0'lık galibiyetlerle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Zinedine Zidane ve ekibi çeyrek finalde ise Almanya'nın sürpriz ekiplerinden Wolfsburg ile eşleşti. İlk maçı Almanya'da 2 - 0 kaybeden Madrid ekibi rövanş maçında Cristiano Ronaldo'nun 3 golüyle sahadan 3-0 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Final gibi geçen ve hem gol hem de pozisyon kısırlığının yaşandığı Manchester City maçlarında ise Real Madrid, deplasmanda 0 - 0 berabere kaldı. Madrid'deki rövanş maçında ise sağ çaprazdan Bale'in şutunda topa son anda dokunan ve yükseklik kazanmasına neden olan Fernando'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçerek adını finale yazdırdı.

İKİNCİ KEZ FİNALE KALAN ATLETİCO MADRİD'İN FİNAL YOLU ZORLU GEÇTİ

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci kez finale kalan Atletico Madrid ise finale gelene kadar hem çeyrek finalde hem de yarı finalde adeta birer final maçı oynadı.

Şampiyonlar Ligi'ne temsilcimiz Galatasaray'ın da yer aldığı C Grubu'nda Benfica (Portekiz) ve Astana (Kazakistan) ile mücadele ederek başlayan Atletico Madrid, grup maçlarını 13 puanla lider olarak tamamladı ve Son 16 Turu'na kaldı. Atletico Madrid, Son 16 Turu'nda Hollanda temsilcisi PSV Eindhdven ile karşılaştı. Oynanan ilk maç 0 - 0 sona erdi. Rövanş maçı da 0 - 0 sona erince uzatmalarda da skor değişmedi ve penaltı atışları sonunda rakibine 8-7 üstünlük sağlayan Atletico Madrid adını çeyrek finale yazdırdı.

Madrid ekibi çeyrek finalde, İspanya'da La Liga'da da şampiyonluk için yarıştığı Barcelona ile eşleşti. İlk maçta Barcelona'da 25. dakikada Fernando Torres'in golüyle öne geçen Atletico Madrid, 36. dakikada golün sahibi Fernando Torres'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı maçı 2 - 1 kaybetti. Atletico Madrid, rövanş maçında ise Barcelona'yı adeta kilitledi ve sahadan 2 - 0 galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci erken finali ise yarı finalde Almanya ekibi Bayern Münih ile oynadı. Atletico Madrid, ilk maçta konuk ettiği Bayern Münih'i Saul Niguez'in golüyle 1 - 0 mağlup etti. Rövanş maçı ise büyük çekişmeye sahne oldu. Türk hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı, karşılıklı verilen iki penaltının kaleciler tarafından kurtarıldığı, adeta final havasında oynanan maçta Bayern Münih 31. dakikada Xabi Alonso'nun golüyle öne geçti. Ancak Atletico Madrid, 54. dakikada Griezmann'ın golüyle skoru 1-1'e getirdi. Ev sahibi Bayern Münih, 74. dakikada Lewandowski'nin golüyle 2 - 1 öne geçse ve maçı da aynı skorla kazansa da ilk maçı 1 - 0 kaybettiği için finale Atletico Madrid adını yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi'nde iki Madrid ekibinin oynayacağı final maçı 28 Mayıs Cumartesi günü İtalya'nın Milano şehrinde TSİ 21.45'te oynanacak ve Avrupa'nın futboldaki en büyüğü belli olacak.

İKİNCİ ŞEHİR, ALTINCI ÜLKE DERBİSİ

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid - Atletico Madrid finali 2013 - 2014 sezonundan sonra ikinci kez gerçekleşti. Şampiyonlar Ligi finalinde 2. kez şehir, 6. kez ise ülke derbisi gerçekleşiyor.

Daha önce oynanan Şampiyonlar Ligi final derbilerinde İspanya 3, Almanya, İngiltere ve İtalya ise birer kez temsil edildi. Şampiyonlar Ligi'nin başladığı 1992 - 93 Sezonu'ndan bu yana oynanan finallerin şehir veya ülke derbileri, tarihleri ve kazananlar şöyle:

1999-2000 Real Madrid (İspanya): 3 - Valencia (İspanya): 0
2002-2003 Milan (İtalya): 0 - Juventus (İtalya): 0 (Penaltılardan Milan 3-2 aldı)
2007-08 Manchester United (İngiltere): 1 - Chelsea (İngiltere): 1 (Penlatılardan 6-5 Manchester United aldı)
2012-13 Bayern Münih (Almanya): 2 -Borussia Dortmund (Almanya): 1
2013-14 Real Madrid (İspanya): 1 - Atletico Madrid (İspanya): 1 (Uzatmalarda 4-1 Real Madrid)
2015 - 2016 Real Madrid (İspanya) - Atletico Madrid (İspanya): 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Milano'da oynanacak.
Cihan

Editör: TE Bilisim