Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Diyarbakırlı Sevda Artık ile Amine Akçakmak, büyük bir başarıya imza atarak milli takımı seçildi. Sporcular, yenilgisiz olarak Türkiye Şampiyonu olduktan sonra Uluslararası Karate Şampiyonası’nda ülkemizi milli takımda temsil etmeye hak kazandı. Akçakmak ise 5 rakibini yenip çıktığı finalde rakibiyle beraber kalınca hakem kararıyla üçüncü oldu. Akçakmak, Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda ülkemizi milli takımda temsil edecek.

    Diyarbakır Nehir Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Nil Koleji, eğitimdeki başarıları ile beraber spor alanında da büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Diyarbakır’da basketbol, voleybol, futsal, satranç, kort tenisi, masa tenisi ve güreş branşlarında birinci olan Özel Nil Koleji, karate branşında da büyük bir başarıya imza atarak 2 öğrencisini Türkiye Milli takımına kazandırdı.

    İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerinde Özel Nil Koleji sporcuları büyük başarı elde etti. 65 ilden bin 700’ün üstünde sporcunun katıldığı şampiyonada Özel Nil Koleji öğrencileri her branşta olduğu gibi madalya kürsüsüne çıkmayı başararak milli takıma girmeye hak kazandı.         
    Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde başarılı olan Özel Nil Koleji sporcuları, Özel Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan’ı makamında ziyaret ederek spora verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Pehlivan, sporun ferdin beden ve ruh sağlığının gelişmesinin yanında belli kurallara göre rekabet ölçüleri içinde mücadele etme, heyecan duyma, yarışma, yarışmada üstün gelme zamanını içerdiğini belirterek, “ Spor etkinliklerinde bulunan çocuk ve genç; kendini tanır, yeteneklerini geliştirir, sınırlı ve güçlü yönlerinin öğrenir, fiziksel uygunluğu geliştirir, sağlıklı ve mutlu yaşamında gerekli bilgi, davranış, alışkanlıklar ve beceriler kazanır.” dedi.
    47 kilo yıldız bayanlarda yarışan Diyarbakır’ın altın kızı Sevda Artık, turnuvada hiçbir rakibine puan vermeden Türkiye Şampiyonu olarak Uluslararası Karate Şampiyonası’nda ülkemizi milli takımda temsil etmeye hak kazandı. 35 kilo yıldız bayanlarda yarışan Amine Akçakmak ise ilk defa katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda beş rakibini de yenerek finale çıktı. Ancak büyük mücadele verdiği final maçının berabere bitmesi üzerine hakem kararı ile Türkiye üçüncülüğü elde etti ve yaz ayları başında yapılacak olan Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda ülkemizi milli takımda temsil etmeye hak kazanmış oldu.

    Bu arada milli takıma çağrılan iki sporcunun Milli Takım antrenörü Mehmet Yazar ise aldıkları başarıdan dolayı sporcularıyla herkesten fazla kendisinin gurur duyduğunu söyledi. Yazar, spora ve sporculara verdiği destekten dolayı Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir ve Okul Müdürü Ali Pehlivan’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim