Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut, başlattıkları yatırım çalışmaları kapsamında bütün ilçelere spor tesisleri ile gençlik merkezleri inşa edeceklerini söyledi.
    Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Ergani ve Silvan ilçelerine yönelik yatırım çalışmalarını başlattı. Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut, Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz ile ilçeye yapılacak gençlik merkezi için düşünülen arazileri dolaşıp fikir alış verişinde bulundu.
    Umut, 2013’ü tesisleşme yılı ilan ettiklerini belirterek, “Amacımız tüm ilçelerimize spor tesisleri ve gençlik merkezleri yapmaktır. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda valimiz Mustafa Toprak’ın büyük desteklerini alıyoruz. Bismil ve Silvan ilçelerindeki sentetik futbol sahası bitti. Şimdi sıra Ergani ve Silvan ilçelerinde gençlik merkezi yapmak. Amacımız 2013 yılı içerisinde Ergani ve Silvan ilçelerimize gençlik merkezi yapıp gençliğin hizmetine sunmaktır.” diye konuştu.

    Umut, Diyarbakır’da hayata geçirilen uygulamalı genç girişimcilik eğitimi hakkında da bilgi verdi. Çalışmanın Diyarbakır’ın yanı sıra Erzurum, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa ve Trabzon’da devam ettiğini anlatan Umut, 70 saat süren eğitimlere 19-29 yaş aralığındaki tüm gençlerin başvurabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim