Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Borussia Dortmund'un başarılı oyuncuları Nuri Şahin ve İlkay Gündoğdu, Şampiyonlar Ligi final maçında Türkiye'nin kendilerine destek vermelerini istediler.

Borussia Dortmund'un Türk yıldızları Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Real Madrid'i geçerek finale kalmalarının ardından Lig TV'ye açıklamalarda bulundu. Oynadıkları oyunlarda her sene üzerine koyarak yollarına devam ettiklerini belirten Nuri Şahin, "Finale kalmak büyük başarı bizim için. İnşallah bundan sonrada sonunu getirip kupayı Dortmund'a getiririz." dedi.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcusu olmak istediğini de ifade eden Şahin, "Türkiye'dekiler final maçında bizi desteklesinler çünkü şuana kadar hiç bir Türk futbolcusu Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmamış. Ve inşallah benimle birlikte bunu aşarız ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcusu olurum. Aldığımız bu kupayı da Türkiye'ye armağan ederiz." diyerek konuştu.

Türkiye Ligi hakkında da konuşan başarılı futbolcu Nuri Şahin, "Galatasaray'ın avantajı var puan olarak ve eğer bir aksilik olmazsa üst üste ikinci kez şampiyon olacak. Lig bitmediği için Galatasaray'ı tebrik etmek erken ama dediğim gibi sarı - kırmızılılar büyük bir avantaj elde ettiler." diyerek sözlerini tamamladı.

İLKAY GÜNDOĞAN: BİZ BİRAZ DA TÜRKİYE İÇİN OYNUYORUZ

Dortmund'un bir diğer Türk yıldız oyuncusu İlkay Gündoğan ise Real Madrid ile oynadıkları her iki karşılaşmanın da çok zorlu geçtiğini vurgulayarak, çok mutlu oldukları söyledi. Gündoğan, şunları söyledi:

"Şuan finaldeyiz ve Bayern Münih ile karşılaşacağız. Finale kadar daha üç hafta var. Öncelikle ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz ve sonrasında da finalde kupayı almak istiyoruz. Umarım Türkiye'deki futbolseverler de bizi destekler çünkü birazda Türkiye için oynuyoruz."

Spor Toto Süper Lig'ini gerektiği gibi yakından takip edemediğini de belirten İlkay Gündoğan, "Türkiye Süper Ligi'ni son zamanlarda tam takip edemedim ama Galatasaray ikinci sırada ve büyük avantaj sağladı. En yakın rakibi Fenerbahçe'nin de 7 puan önünde olması sebebiyle şampiyonluğunu bu hafta sonu ilan edebilir. Tabi Fenerbahçe'yi unutmamak lazım yarı finalde oynaması bizim için de gurur verici bir şey. Bu akşam Benfica ile oynayacakları karşılaşmayı da izleyeceğim. İnşallah Fenerbahçe finale kalır." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim