24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Manavgat Belediyesi 1. Dragon Festivali takım yarışlarının ilk gününde protokol yarışlarında Manavgat Belediyesi takımı Kaymakamlık ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) takımlarını yenerek birinci oldu.

Manavgat Belediyesi Dragon Festivali 1. Derecede Doğal Sit alanı Sorgun Ormanı içinde yer alan eşsiz güzellikteki Titreyengöl’de başladı. Manavgat Belediyesi, Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO) işbirliği ile düzenlenen festivalin ilk gününde liseler arası ve protokol yarışları yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan festivale Manavgatlılar ile bölgeye tatile gelen turistler ilgi gösterdi. Bu yıl ilk defa düzenlenen ve 23 takımın katıldığı Manavgat Belediyesi Dragon Festivali’nin koordinatörlüğünü ve sunumlarını Eskişehir Belediyesi Spor Koordinatörü Turgay Aladağ yaptı.

Festivale Eskişehir Belediyesi Spor Kulübü’nden ise 2 takım, 3 antrenör, 4 Dragon Bot’la birlikte Manavgat’a gelerek bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Takım ruhu, birliktelik, eğlence ve tanıtım fırsatlarına yönelik bir organizasyon olan Dragon Festivali’ne katılan yarışçılar, 11'er kişilik dragonlara binerek Titreyengöl üzerinde bitiş çizgisine ulaşmak için kürek çekti.

GÜNÜN YILDIZI MANAVGAT BELEDİYESİ

23 takımın katıldığı festivalin ilk gününde yapılan liseler arası yarışlarda Şelale Anadolu Lisesi, MATSO Teknik Anadolu Lisesi ile TİSOYAB Genç Bayanlar Takımı rakiplerine galip gelerek finale katılmaya hak kazandı. Protokol yarışlarında ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in önderlik ettiği Manavgat Belediyesi Takımı ise MATSO ve Manavgat Kaymakamlığı takımlarını yenerek günün yıldızı oldu.

Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Üniversite Öğretim Üyeleri Takımını, Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Takımı, Manavgat Zabıta Takımı’nı yenerek yine finale katılma hakkını kazandı. Dragon Festivali yarın yapılacak olan oteller ve üniversite öğrencilerinin yarışları ile devam edeceği belirtildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, festivalde yaptığı açıklamada belediye olarak kent turizmine canlılık getirecek organizasyonlara ağırlık verdiklerini söyledi. Manavgat Belediyesi olarak bu yıl ilk kez eşsiz güzellikteki Titreyengöl Mevki’nde Manavgat halkının dragon ve kano sporuyla tanıştığını belirten Sözen, organizasyonun eksiksiz olması için tüm gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Organizasyona destek veren Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO ve TİSOYAB’a katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirten Sözen, "Akdeniz Üniversitesi ve TİSOYAB’ın katkılarıyla düzenlediğimiz festivalimizde dragon yarışlarını halkımıza tanıtım sevdirmeye çalıştık. Yarışlarımızda aslında kazanan yok. Sporun her dalında olduğu gibi dostluk, barış, birliktelik ve ekip ruhu kazandı. Eskişehir'den gelerek hem festivalimize renk katan hem de bilgi ve deneyimlerini de bizimle paylaşan başta Turgay Aladağ olmak üzere tüm sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Festival yarın Titreyengöl'de yapılacak olan final karşılaşmasıyla sona ereceği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim