Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Galatasaray'ın Fildişili yıldız oyuncusu Didier Drogba, her geçen gün Fatih Terime olan bağlılığın arttığını söyledi.

    Bugün gerçekleştirilen idman sonrası Florya Metin Oktay Tesisleri'nde GSTV'ye açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı futbolcu Didier Drogba, ilk olarak kazanılan şampiyonluğa değindi. Şampiyon olarak ligi bitirdikleri için çok mutlu olduğunu belirten yıldız oyuncu, "5 aydır buradayım ama iyi bir başarı yakaladık. Yarım sezondur buradayım daha ilk yarıda arkadaşlarım çok zorlu maçlar oynadılar ama ben yarım sezon oynadım bu yüzden yarım şampiyonluk yaşadım denebilir." dedi.

    Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal'ın 'Drogba futbolu bırakınca Galatasaray'da sportif direktör olarak kalırsa çok mutlu olurum' sözlerinin hatırlatılması üzerine Drogba, "Bunu konuşmak için biraz erken daha futbol oynamak istiyorum. Böyle bir düşüncenin olması beni çok onurlandırdı. Bunu için saygı çok önemli. Bir insana saygı gösterirseniz karşılığını alırsınız ama dediğim gibi bunun için biraz erken." ifadelerini kullandı.

    Takımdaki frikikleri kimin kullanıp kullanılmayacağı ile ilgili ise tecrübeli oyuncu, "Önemli olan bu frikiklerin sonunda gol gelmesi ve kazanmak. Çok iyi frikik kullanan isimler var. Burak, Selçuk, Hamit ve ben ama bunu düşünmek çok mümkün olmuyor. Önemli olan takımın kazanması başka bir şey önemli değil." diye konuştu.

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile her geçen gün bağlarının daha da çok güçlendiğini kaydeden Drogba, "Fatih Terim olan bağım her geçen gün daha da güçleniyor. Benim ona be onun bana duyduğu saygı bunu en büyük sebebi. Bana çok büyük bir güven veriyor. Fikirlerimi ve düşüncelerimi soruyor bu tip konuşmalarla birlikte çok daha iyi oluyor bağımız." şeklinde konuştu.

    Galatasaray'a transfer olduktan sonra idman sonraları sahadan en geç ayrılan oyuncu haline gelen yıldız futbolcu, bunun sebebinin ise "Öncelikle benim için futbol benim işimden önce tutkum. Saatlerce sahada kalabilirim. Futbolcu olmak çok ayrıcalıklı bir iş kendimi bu yüzden şanslı görüyorum. Yeni gelen nesile bakıyorsunuz zengin olmak, ünlü olmak istiyorlar topçu olarak ama dediğim gibi benim için futbol bir tutku." olarak değerlendirdi.

    Yazı ailesi ile birlikte geçireceğini belirten Drogba, "İyice dinlenerek ailemle birlikte vakit geçirmek istiyorum. Geçtiğimiz sezon benim için kolay olmadı. Çin'de 6 ay ailemden uzaktım, buraya geldim yine ailemden uzaktım o yüzden ailemle birlikte geçirmek istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim