Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
 Oynadıkları lig amatör ama ruhları profesyonel. İşte size Dünya Fair Play Ödülüne layık görülen Adapazarı Yıldırımspor'un hikayesi. 

Tarih 8 Eylül 2013... Sakarya'nın Arifiye ilçesi, sıradan bir Pazar sabahına uyandığında Dünyanın konuşacağı bir centilmenlik davranışına şahitlik edeceğinden habersizdi.

Henüz 15'ini doldurmamış ama yüreği futbol sevgisiyle çarpan oyuncular ve bin bir zorlukla amatör bir kulübün bütün sorumluluğunu omuzlarına yüklemiş bir başkan, 7'den 70'e herkesin takdirini kazanacak bir hikâyeye imza attılar. 

Yıldırımspor 15 yaş altı takımı, 1. Amatör Ligi'ndeki son maçını kazanıp playoff grubuna kalmanın planlarını yapıyordu. Sabah erken kalkılmış, kulüp binasına gelinmiş ve ilçedeki Kalaycı sahasına hareket etmek için dakikalar sayılmaya başlanmıştı. Rakip Yazlıkspor'du. Eğer ilçelerinden 15 kilometre uzaktaki komşularını mağlup etmeyi başarırlarsa bir üst küme için eleme grubuna katılacaklardı.

Yıldırımspor Başkanı Kemal Pekin de minik futbolcuları kadar heyecanlıydı. Maç saatine yakın Kemal Başkan'ın telefonu çaldı. Telefondaki ses rakip Yazlıkspor'un emektar malzemecisiydi. Kendilerinin karşılaşmaya gelecek güçlerinin olmadığını ve bu sebeple sahaya çıkamayacaklarını illetti Başkan'a. Kemal Pekin ise bir saniye bile tereddüt etmeden kendi servis araçları olan eski model midibüslerini Yazlıkspor'a tesis edebileceklerini ifade etti. Bu teklif kulübün diğer yöneticileri tarafından şaşkınlıkla karşılansa da Başkan Pekin'in kararlı tavrı onları da ikna etti.
En nihayetinde Yıldırımspor'un yadigar midibüsü, önce kendi miniklerini, ardından da Yazlıkspor'un gençlerini Kalaycı sahasına götürdü.

Karşılaşmadan galip gelen taraf 3-1'lik sonuçla Yazlıkspor oldu. Bu sonuçla Yıldırımspor playoff şansını kaybetti. Başkan Kemal Pekin, kendi oyuncularını teselli ettikten sonra kazanan rakiplerini kutladı. Maçın ardında da mağlup oldukları Yazlıkspor oyuncularını midibüsleriyle tekrar ilçelerine gönderdi.

Yıldırımspor ve Başkan Kemal Pekin'in bu davranışı ilçedekiler tarafından takdirle karşılanmanın yanında yerel basında haber oldu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin yetkililerine kadar ulaşan bu centilmenlik hikayesi, komite üyeleleri tarafından Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne iletildi.

20 yaş altı gençler için konulan ödüle aday olmaya hak kazanan Adapazarı Yıldrımspor, Fair-Play konseyinin Budapeşte'deki toplantılarının ardından Dünya Fair-Play ödülüne layık görüldü. 

Hikayenin kahramanlarından Başkan Kemal Pekin ve antrenör Murat Gürtürk, karşılıksız yapılan bu davranışın ödülle sonuçlanmasından oldukça mutlular. Yıldırımspor Kulübü'nün adı artık sonsuza kadar centilmenlikle yaşayacak.



Editör: TE Bilisim