Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Geçen hafta hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali’nin imzalı boks eldivenleri İstanbul’a getirildi.

Türkiye’nin ilk Olimpiyat Sergisi, Olimpiyat Oyunları’nın global sponsoru P&G ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliğiyle İstanbul’da açıldı. Akasya Acıbadem AVM’nin Kuzey Giriş alanında kapılarını açan ve ücretsiz olarak gezilebilen P&G Olimpiyatlar Sergisi, geçen hafta hayata veda eden efsane boksör Muhammed Ali’nin imzalı boks eldivenlerine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin farklı illerini ziyaret ederek Rio 2016 öncesinde Olimpiyat heyecanını yaşatan P&G Olimpiyatlar Sergisi, Muhammed Ali’nin Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin merkezi Lozan’dan özel olarak getirilen boks eldivenlerinin yanı sıra Olimpiyat Oyunları tarihine damgasını vuran birçok özel parçayı da içeriyor. Sergide “basketbolun majestesi” olarak kabul edilen Michael Jordan’ın ayakkabısı ve Türk güreşinin simge ismi Yaşar Doğu’nun madalyası gibi Olimpiyatlar tarihinin birçok özel parçası da ziyarete sunuluyor.

Olimpiyatlar Sergisi’nde sporseverler ile buluşan Muhammed Ali’nin boks eldiveni, üzerinde taşıdığı Muhammed Ali ve Joe Frazier imzası ile ziyaretçileri, iki ezeli rakip arasında 8 Mart 1971’de oynanan unutulmaz boks maçına götürüyor. Dünya Şampiyonu ezeli rakipleri karşı karşıya getiren maç, yüzyılın boks maçı olarak biliniyor.

P&G Olimpiyatlar Sergisi’nin bir diğer özel parçası ise Michael Jordan’ın Barselona 1992 Olimpiyat Oyunları’nda giydiği ve sonrasında imzaladığı ayakkabısı. ABD Basketbol Milli Takımı, Barselona Olimpiyatları’nda “Rüya Takım” yakıştırmasını kazandı ve Michael Jordan, “basketbolun majestesi” lakabı ile ünlenmeye başladı.

TÜRK GÜREŞİNİN EFSANESİ YAŞAR DOĞU DA OLİMPİYATLAR SERGİSİ'NDE

Kazandığı 6 Olimpiyat madalyası ile Türk güreş tarihinin simge ismi haline gelen Yaşar Doğu da olimpiyatlarda giydiği mayo ve madalyası ile Olimpiyatlar Sergisi’nde yer alıyor. TMOK arşivinden başka özel parçaları da içeren sergi alanında, ayrıca Naim Süleymanoğlu’nun 1988 yılında Seul’da kırdığı dünya halter rekorunu deneyimlemek mümkün. P&G Olimpiyatlar Sergisi, ABD’li yüzücü Mark Spitz’in madalyası ve 1931 Olimpiyat meşalesi gibi Olimpiyat Oyunları tarihinde çok özel yere sahip birçok özel parçayı içeriyor.

5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde, Türkiye’de spor ve Olimpiyat kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçen P&G Olimpiyatlar Sergisi, Akasya Acıbadem AVM’nin Kuzey Giriş alanında 31 Ağustos 2016 tarihine kadar ücretsiz gezilebilecek.
Cihan

Editör: TE Bilisim