Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Gaziantepspor maçında rakip filelere 2 gol bırakarak tüm dikkatleri üzerine çeken Emmanuel Emenike, futbolcular arasında yapılan değerlendirmede en hızlı koşan üçüncü isim oldu.

MESSI VE RONALDO'YU SOLLADI

FIFA'nın açıkladığı rakamlara göre, dünyanın en hızlı koşan futbolcusu Manchester United'dan Antonio Valencia'ydı. Ekvadorlu futbolcunun saatteki hızı 35.1 kilometre olarak belirtilmişti. Hız denilince ilk akla gelen isimlerden Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Franck Ribery ise ancak sonrası basamaklarda kendine yer bulabilmişti.

Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı

EMENIKE'DEN ŞAMPİYONLUK KOŞUSU

Ancak tüm bu istatistiklerin arasına Gaziantepspor-Fenerbahçe maçı sonrası bir isim girdi! Emmanuel Emenike... Dünya yıldızlarını birer basamak düşüren Emenike, Gaziantep karşısında saatte 34.3 kilometrelik bir sprint attı. Ve Nijeryalı, Valencia ile Bale'in ardından üçüncülüğe yerleşti. Emenike'nin bu hırsı ve isteği, 'Şampiyonluk koşusu böyle olur' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

KİMSE BOLT'U GEÇEMEDİ

Ancak sarı-lacivertli ekibin yıldızı ve diğer futbolcuları koşu hızında geride bırakan, dünyanın zirvesinde yer alan bir isim vardı. Usain Bolt... Jamaikalı atlet, 100 metrede saatte 44.7 kilometrelik hıza ulaşmayı başarmıştı. Futbol harici isimler değerlendirmeye dahil edildiğinde, daha pek çok atlet Bolt'a yaklaştı ama geçemedi.

Yine de attığı gollerle takımına hayat veren Emmanuel Emenike'nin hızı, büyük ses getireceğe benziyor.

Editör: TE Bilisim