Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Irak liginde 4 kez şampiyon olan ve Asya ve Kupası’nda Irak'ı tek temsil etme hakkı kazanan Erbil Spor, dünya takımları arasında yer almak istiyor. Irak ligi lideri Erbil Spor oyuncularının hayali ise Türk takımlarından biri ile ‘dostluk maçı ‘oynamak.
Irak'ın en gözde takımı olan Erbil Spor, Irak’ın işgal yıllarında bile başarısını devam ettirmeyi başarmış. Erbil'de 1968 yılında kurulan bir kulüpte futbolun yanı sıra basketbol, bisiklet gibi spor dallarında çalışmalarına devam ediyor.

Erbil'de kapılarını Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açan Erbil Spor yetkilileri, bir Türk takımı ile dostluk maçı oynamak istediklerini, hedeflerinin ise dünya kupası olduğunu belirti.

Takımlarının Irak, Asya ve Arap kıtasında birçok başarıya imza attığını belirten Erbil Spor Kulübü Başkanı Abdullah Mecid, hayallerinin daha yükseklerde olduğunu söyledi.

Erbil Spor'un hayallerine doğru hızla yükseldiğini belirten Başkan Mecid, "Erbil Spor Kulübü 1968 yılından beri bu alanda kendini hızla yükseltmeye çalıştı. Bunu son yıllarda başardı ve başarısını sürdürmek için çalışıyor. Erbil Futbol takımı Arap Şampiyonlar liginde, Asya Şampiyonasında çok güzel ve başarılı oyunlar sergilemiş ve oralarda tanınmayı başarmıştır. Bizim bu kadarıyla yetinmek istemiyoruz. Daha da tanınmak istiyoruz. Örneğin Avrupa’dan gelen bazı kulüpler Irak'ı ziyarete geldiğinde mutlaka bizimle de görüşmek istiyorlar. Yani diyebilirim ki oralarda da artık tanınmaya başladık."

TÜRK TAKIMLARI İLE BİR DOSTLUK MAÇI YAPMAK İSTİYORUZ

Türk takımları ile bir dostluk maçının yapılmasını istediklerini söyleyen Mecid, "Türkiye'den gelen bazı dostlar bir kaç kez Türkiye takımlarıyla dostluk maçı yapılması fikrini bize söylediler. Tabi ki isteriz. İster Türkiye'de olsun, ister biz onları ağırlayalım. Ancak bilindiği gibi ister Türkiye'deki takımların Türkiye ve Avrupa'daki maçları yüzünden. Bizim buradaki Irak ve Asya şampiyonasındaki maçlarımız ve çalışmalarımız nedeniyle şu ana kadar uygun bir zaman dilimi olmadı. Bu nedenle uygun bir zaman ve zemin hazırlığı yapılması halinde inşallah öyle bir dostluk maçının yapılmasını çok isteriz." dedi.

Erbil Spor'un zor şartlar altında çok güzel başarılara imza attığını kaydeden Erbil Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Sefin Kanebi Cana, taraftarların beklentilerini yerine getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Cana," Erbil futbol takımı çok güzel başarılar elde etmiştir. İster Irakt’aki şampiyonlukları olsun, ister Asya ikinciliği üçüncülüğü olsun. Durum böyle olunca Erbil takımının taraftarları da bu takımdan beklentileri çoğalıyor o nedenle de daha çok bu kulübe destek verilmesi gerekiyor." dedi.

Irak milli takımı futbolcusu ve Erbil takımının en önemli forvetlerinden olan Hawar Mala Muhammed ise, "Bu takım evet Irak çapında çok başarılar elde etti. Ancak ,sadece bu takım değil gönül isterdi ki Kürt bölgesindeki diğer takımlar da aynı başarıları elde etsinler. Bu takımın başarısı sadece oyuncuların iyi olması değil. Teknik direktör, yönetici yani hepsinin iyi çalışmasından ve iyi olmasından kaynaklanıyor."

Erbil takımının başarılı kalecisi Serhang Muhsin ise "Biz Türk takımları ile maç yapmayı hayal ediyoruz. Tabii ki bizim için çok güzel hedeftir. Umarım ki gerçekleşir." dedi.

Erbil takımının yabancı Teknik Direktörü Radan ise, " Ben bu bölgede çok rahat çalışıyorum. Çünkü çok iyi bir yönetici ekibine ve Irak ve Asya çapında ismini ispatlaya bilen bir takımı çalıştırıyorum. Umuyorum ileride Türkiye'deki takımlarla önde gelen takımlarla da maç yapalım."
Erbil takımı Irak'taki liderliği korurken Asya şampiyonlar liginde de şampiyonluk için iddialı bir seyir göstermeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim