Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Beko Basketbol Ligi'nin 14. haftasında Erdemirspor kendi sahasın Pınar Karşıyaka'yı konuk etti. Konuk ekip karşılaşmadan 54-64 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın hava atışını Erdemirspor kazandı. Henderson ile pota altına yüklenen Erdemirspor karşılaşmanın ilk basketini Asım Pars ile kazandı (2-0). Erdemirspor Melih Mahmutoğlu'nun basketi ile farkı 4'e çıkarırken, pota altına girmekte zorlanan Pınar Karşıyaka'da Diebler attığı üçlükle takımının ilk sayısını kaydetti (4-3). İlk beş dakika Semih Şentürk ve Dixon ile üç sayılık atışlarından sonuç alamayan Pınar Karşıyaka, savunmada boşluk verince, ribauntları alan Erdemirspor sayı farkı 7 ye çıktı (10-03). Ribaunt savaşına dönen ilk periyodu Erdemirspor 16-10 önde tamamladı.

İkinci periyoda Pınar Karşıyaka başladı. İlk periyoda göre toparlanmış olan Pınar Karşıyaka, 8'e çıkan sayı farkını art arda bulduğu sayılarla 1'e düşürdü (20-19). Aldığı ribauntlarla hızlı hücuma çıkmak isteyen Erdemirspor, Pınar Karşıyaka'nın savunmaya dönmesiyle istediği sayıları alamadı. Erbil Eroğlu'nun üç sayılık atışına Pınar Karşıyaka'da Dixon karşılık verdi (29-27). Pınar Karşıyaka'nın sert savunmasını Henderson ile geçmeye çalışan Erdemirspor, ikinci periyodu 34-33 önde kapattı.

Üçüncü Periyoda Erdemirspor başladı. Asım Pars ile ile sayıyı bulan Erdemirspor Pınar Karşıyaka potasında geliştirdiği ataklarda Henderson ve Marshall ile yararlanamadı. İlk beş dakika sadece 3 sayı üretebilen Erdemirspor, Pınar Karşıyaka'da Buker ve Dixon'un üçlüklerine, Thomas'ın etkili oyununa engel olamayınca 8 sayı geriye düştü (37-45). Periyodun son bir dakikasına girilirken, Pınar Karşıyaka oyuna Aminu, Thomas ve Dixon ile ağırlığını koyarak sayı farkını 9'a çıkardı ve üçüncü çeyreği önde tamamlayarak son çeyreğe avantajlı girdi (44-51). Son saniyede Erdemirsporun attığı basketin sayılıp sayılmama tartışması tribünleri de hareketlendirince uğultular yükselmeye başladı. Masa heyeti ile görüşen maçın hakemleri basketin geçersiz olduğunu hükmetti.

Pınar Karşıyaka'nın oyuna sokmasıyla son periyot başladı. Sinirlerin gerildiği son periyotta Erdemirspor taraftarları takımlarına desteklerini arttırdı. Ancak hakemin kararlarını beğenmeyen oyuncular ve teknik heyet zaman zaman maçın hakemi Engin Kennerman'a tepki gösterdi. Son çeyrekte Erdemirspor, ilk dört dakikada basket atamadı. 3 sayı üretebilen Pınar Karşıyaka sayı farkını da 10'a çıkardı (44-54). Son saniyelere kadar üstünlüğü elden bırakmayan Pınar Karşıyaka karşılaşmadan 10 sayı üstünlükle 54-64 galip ayrıldı.

1. Periyot: 16-10
İlk yarı: 34-33 (Erdemirspor lehine)
3. Periyot: 44-51
Maç sonucu: 54-64

Editör: TE Bilisim