Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Türk futboluna kazandırdığı isimlerle dikkat çeken Trabzon, futbolda büyük bir başarıya daha imza attı. Guatemala’da 12-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen, Okul Sporları Futbol Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, finalde Brezilya’yı 2-1 yenerek dünya şampiyonu oldu. Trabzon ekibi, şampiyonada oynadığı 9 maçta elde ettiği 8 galibiyet, bir beraberlikle de tarih yazdı. Dünya kupasını Trabzon Lisesi’nden sonra ikinci kez Trabzon’a getirmeyi başaran Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin başarısı şehirde büyük bir sevince neden oldu.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından organize edilen Dünya Liseler Arası Futbol Şampiyonası, 12-20 Nisan tarihleri arasında Guatemala’da gerçekleştirildi. Kızlarda 11, erkeklerde ise 12 ülkenin katıldığı şampiyonada ülkemizi erkeklerde Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, kızlarda ise Amasya Spor Lisesi temsil etti. Bayan temsilcimizin erken havlu attığı şampiyonada erkek temsilcilerimiz ise adeta fırtına gibi esti.

Grup maçlarına 1-1’lik Çek Cumhuriyeti beraberliği ile başlayan öğrenciler, ardından Finlandiya’yı 4-0, Guatemala’yı 4-1, Belçika’yı 4-0 ve Şili’yi 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde de Danimarka temsilcisini 3-1’le geçen Erdoğdu Anadolu Lisesi, yarı finalde ise Fransa’yı 1-0 geçmeyi başardı ve adını finale yazdırdı.

Şampiyonada Türkiye’yi başarıyla temsil eden liseli öğrenciler, finalde Brezilya temsilcisi ile karşı karşıya geldi. Geride kalan gece yarısından sonra oynanan maçın başından sonuna kadar rahat bir oyun ortaya koyan Erdoğdu Anadolu Lisesi, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıya da güzel bir başlangıç yapan temsilcimiz, bu yarının ilk bölümünde bulduğu golle skoru 2-0’a taşıdı. Brezilya temsilcisi bulduğu 1 golle oyuna ortak olmaya çalışsa da Erdoğdu Anadolu Lisesi buna izin vermedi ve karşılaşma Trabzon ekibinin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Erdoğdu Anadolu Lisesi bu galibiyetle Dünya Liseler Arası Futbol Şampiyonu oldu. Dünya Kupası'nı Trabzon Lisesi’nden sonra ikinci kez Trabzon’a getirmeyi başaran Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin başarısı şehirde büyük bir sevince neden oldu.

TEBRİK MESAJLARI YAĞIYOR

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin ülkemize kazandırdığı bu önemli başarı nedeniyle liseli millilere tebrik yağıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'ni tebrik etti. Bakan Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Guatemala'da düzenlenen organizasyonda tarihi bir başarıya imza atarak kupaya uzanan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi bizlere büyük bir gurur yaşattı. Bu önemli başarıda emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Bu güzel duyguları bizlere yaşatan futbolcularımıza, kariyerlerinde başarılar diliyorum."

Yerel yöneticilerin de tebrik açıklamaları yaptığı Erdoğu Lisesi’ni Trabzonspor da kutladı. Bordo mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası finalinde Brezilya ekibini 2-1 mağlup eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Bu tarihi başarıya imza atan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin tüm sporcu, teknik heyet ve yönetici kadrosunu kutluyoruz." denildi.

Editör: TE Bilisim