Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erzurum Mahalli Lig Atlı Cirit İl Birinciliği karşılaşmaları başladı.

Atlı Cirit İl Birinciliği karşılaşmaları İl Cirit sahasında start aldı. 2 Haziran'a kadar devam edecek olan şampiyonanın ilk gününde 10 takım sahaya çıktı. İlk gün karşılaşmaları Akıncılar Kulübü- Dereboğazı Kulüp oyuncuları arasında gerçekleştirildi. Sırasıyla Osmanlı Atlıspor-Ilıca Termal Atlıspor, Ejder Atlıspor-Haydarhan Atlıspor, Çayırtepe- Çiftlik Atlıspor takım oyuncuları il birinciliği için at koşturup cirit attı. Karşılaşmalar esnasında Akıncılar Kulübü oyuncularından birisinin atıyla düşmesi yürekleri ağızlara getirdi.

Bu arada oyuncularının önceki yıllarda kafalarına oyun esnasında rakip tarafından fırlatılan cirit isabeti sonucunda meydana gelen yaralanmaların önüne geçmek için ilk kez saha çıkan sporculara prosedör gereği kast takmaları mecburiyeti getirildi. Oyuncular kaskları ile sahaya çıkarak müsabakalarda yer aldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, atlı ciritin 5 bin yıllık bir miras olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceylan, görselliği yüksek olan ciritin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu ifade etti. Sporcuların kaskla sahaya çıkmasını da değerlendiren Prof. Dr. Ceylan," Sporcunun sağlığı önemli. Bu nedenle kask uygulamasına geçtik. Sporcularımız yadırgayacaklar ama sağlıkları bizim için çok önemli" dedi.

Editör: TE Bilisim