Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Türkiye Cirit Şampiyonu Erzurum Atlıspor Cirit takımının 'Hanım Ağası' İstanbullu iş kadını Sevda Aydın oldu. Sandalyeye çıkarak ata binen Hanım Ağa, "Dünyanın en mutlu insanıyım." dedi.

Geleneksel spor dalları arasında önemli yeri bulunan ciritin de artık bir hanım ağası var. Son 3 yılda yaptığı 53 karşılaşmayı namağlup olarak tamamlayan Erzurum Atlıspor Cirit Takımı'nın onursal başkanlığı ve ağalığı İstanbullu iş kadını Sevda Aydın'a verildi. Geçen yıl Denizli'de Türkiye Şampiyonu olan cirit takına maddi ve manevi destek sağladığı için Aydın'ı ağalığa layık gördüklerini belirten Atlı Cirit Takımı Başkanı İrfan Dedeoğlu, "Sevda Hanım'ın merhum eşi askerliğini Erzurum'da yapmış. Başka da şehrimizle ilgili bağı yok. Ancak geçen yıl Denizli'de cirit takımımızın şampiyon olması üzerine oyuncularımıza altın hediye etti. Bizleri en güzel şekilde ağırlayıp onore etti. Biz de kulüp olarak Sayın Aydın'ı ağa ve onursal başkanlığımıza seçtik." diye konuştu.

Ciritin ve atın kendisi için özel bir yeri olduğunu belirten Sevda Aydın, "Çocukluğumdan bu yana atlara ve cirit sporuna karşı ilgi duyuyordum. Bugün de sağolsun Erzurumlu kardeşlerim beni ciritin hanım ağalığına ve onursal başkanlığına layık gördü. Kendilerine teşekkür ediyorum. Elimden geldiği kadar bu güzel ata sporuna destek çıkmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

Erzurum Atlıspor Cirit Kulubü adına Dedeoğlu daha sonra Hanımağa'ya şilt taktim edip, geleneksel Erzurum sofrasında kahvaltı ikramında bulundu.

Editör: TE Bilisim