Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın 5. gününde oynanan ilk yarı final maçında Galatasaray’ı 80-66 mağlup eden Anadolu Efes finale yükseldi.

Erzurum’da devam eden Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası yarı final mücadelesinde oynanan birinci maçta Galatasaray ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Maçtan Anadolu Efes 80-66 galip ayrılarak ilk finalist oldu. Bu maçı TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ağırman, Alper Arıkoğlu ve Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş da izlerken mücadeleyi Furkan Korkmaz 26 sayı üreterek tamamladı ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Karşılaşmaya hücumda çok yüksek bir şut yüzdesi tutturarak başlayan ve ilk periyodu Furkan-Mert ikilisinin sayılarıyla 9-29 önde tamamlayan Anadolu Efes, ikinci periyotta da farklı üstünlüğünü koruyarak soyunma odasına 29-42 önde gitti.

Üçüncü periyotta Emre ve Berkay ile farkı 8 sayıya indiren sarı - kırmızılılar karşısında Anadolu Efes son periyoda 44-54 üstün girdi. Maçın final periyodunda Furkan ile etkili olmaya devam eden lacivert - beyazlılar maçtan da 80-66 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilisim