Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligde aldıkları son dakika galibiyetlerin ardında takıma destek veren taraftarın önemli bir payı olduğunu söyledi.

Eskişehirsporlu futbolcuların oyununu olumlu yönden etkileyen taraftarı her zaman yanlarında görmek istediklerini söyleyen Teknik Direktör Yanal, “Futbolu bilen bir taraftar kitlesine sahip olmamız bizim için çok önemli. Eskişehirspor’un en büyük avantajı arkasındaki en büyük kitle.” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Orduspor’u 87. dakikada Necati’nin penaltısı ile geçen Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarında ise Trabzonspor’u 90+2. dakikada yeni transfer Özgür Çek’in golü ile galibiyeti elde etti. Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da galibiyetlerde büyük bir payın Eskişehirspor taraftarının olduğunu söyledi.

Teknik Direktör Yanal, tesislerde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ligde yaşanan teknik direktör değişimlerinin, kent, takım ve taraftar arasındaki bağın güçlü olamamasına bağlayan Ersun Yanal, Eskişehirspor’un önemli bir taraftar gücüne sahip olduğunu söyledi.

“Futbolu bilen bir taraftar kitlesine sahip olmamız bizim çok önemli Eskişehirspor’un Eskişehir’in en büyük avantajı bence arkasındaki en büyük kitle.” diyen tecrübeli teknik adam, genç bir kadro oluşturduklarına değindi. Yanal, şöyle devam etti:

“Şuan elimizde 32 oyuncumuz var. Bu taktım içinde 5 altyapından oyuncu aldık. Transfer ettiğimizi oyuncuların ortalamaları yüzde 21.9. Buna Necati, Servet, Hürriyet’de dâhil. Yollarımızı ayırdığımız oyuncu yaş ortalaması yüzde 30.5 ve Şuan takımın yaş ortalaması yüzde 23.8 ile ligde ikinci sıradayız. Türkiye liginin ortalaması yüzde 26. Geçen sene bizim ortalamamız yüzde 28.2 idi. Biz biranda 28.2’den yaş ortalamamızı 4 yaş birden azaltarak 23 – 24’lere çektik.”

TARAFTARIN DESTEĞİNE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR

Eskişehirspor taraftarının oynanan oyundan keyif duyduğu ve desteği ile bunu hissettirdiğini kaydeden Yanal, “Bu oyundan da taviz vermek istemiyoruz. Sonuç ne olursa olsun ve bu oyunu oynamak için de seyirciye ve sahada desteğe ihtiyacımız var." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz onları yanımızda gördüğümüzde bu çocukların inanılmaz derecede yüksek bir performansla sahada olacağına yüzde yüz inanıyoruz. Bir kurgu yapıp o kurgunun içerisindeki takımın uzun sene bünyenizde barındırıp onun rejenere edip götürebileceğiniz bir takım yaratmaksa çok hayalden uzak değil. Tam tersi çok yakın bir olasılık olarak elimizde duruyor. Bunu destekleyecek bir güce ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. O da bizim taraftarımız.”

Editör: TE Bilisim