Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Stat: Stade de France
Hakemler: Viktor Kassai, György Ring, Vencel Toth (Macaristan Futbol Federasyonu)
Fransa: Hugo Lloris, Patrice Evra, Bacary Sagna, Adil Rami, Laurent Koscielny, Blaise Matuidi, Paul Pogba (Dk. 77 Anthony Martial), N'Golo Kante, Dimitri Payet (Dk. 90+1 Moussa Sissoko), Olivier Giroud, Antoine Griezmann (Dk. 66 Kingsley Coman)
Romanya: Ciprian Tatarusanu, Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Razvan Rat, Cristian Sapunaru, Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Nicolae Stanciu (Dk. 72 Alexandru Chipciu), Adrian Popa (Dk. 82 Gabriel Torje), Florin Andone (Dk. 61 Denis Alibec), Bogdan Stancu
Goller: Dk. 58 Olivier Giroud, Dk. 89 Dimitri Payet (Fransa), Dk. 65 Bogdan Stancu (penaltı) (Romanya)
Sarı kartlar: Dk. 32 Vlad Chiriches, Dk. 45 Razvan Rat, Dk. 78 Adrian Popa (Romanya), Dk. 69 Olivier Giroud (Fransa)

EURO2016 Fransa'da bir ay sürecek futbol şöleni ev sahibi Fransa ile Romanya arasında oynanan A Grubu açılış maçıyla başladı.

Şampiyonaya ev sahibi olduğu için doğrudan katılan Fransa, elemelerde F Grubu'nda mücadele eden ve 5 galibiyet 5 beraberlik ve sadece 2 gol yiyerek 2. sıradan gelen Romanya'yı ağırladı.

İlk yarısı golsüz berabere sona eren mücadelede Fransa, 58. dakikada Olivier Giround'un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıda bir penaltısı verilmeyen Romanya 65. dakikada Bogdan Stancu'nun penaltıdan attığı golle 1-1 beraberliği yakaladı. Fransa, 89. dakikada Dimitri Payet'in şık golüyle 2-1'i buldu ve açılışı galibiyetle yaptı.

İki ekip arasında resmi olarak oynanan 15 karşılaşmanın 7'sini Fransa, 3'ünü Romanya kazanırken, 5 maçtada eşitlik bozulmadı. Bu karşılaşmalarda Fransa 19 kez gol atarken, Romanya ise 15 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Romanya, oynadığı son 13 maçın hiç birinde sahada yenilgi yüzü görmedi.

Fransa, ev sahipliğini yaptığı 1960 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nı 4. sırada tamamlamıştı. 1984 yılında tekrar evinde düzenlenen turnuvayı şampiyon olarak tamamlamayı başardı.

Romanya ise 1984'de gruptan çıkmayı başaramamamıştı.

Romanya, Euro 2016 elemelerinde F Grubu'nda aldığı 5 galibiyet ve 5 beraberlik ile topladığı 20 puanla grubu 2. sırada tamamlamayı başararak turnuvaya katılmaya hak kazandı.

4. dakikada Romanya gole çok yaklaştı. Bu dakikada sol taraftan köşe vuruşunu Nicolae Stanciu kullandı. Ortasında altı pasın önüne doğru gelen top kafalardan sekti ve arka direkte Bogdan Stancu'nun önünde kaldı. Stancu, topun gelişine yakın mesafeden şutunu çekti ancak kaleci Hugo Lloris zorda olsa bu şutta topu kurtardı. Dönen topu iyi takip eden Vlad Chiriches sağ çaprazdan yerden şutunu çekti, bu kez de Fransa savunmasına çarpan top kornere gitti.

14. dakikada Fransa gole çok yaklaştı. Bu dakikada Paul Pogba'nın ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Bacary Sagna ortasında topu altı pasın önüne doğru gönderdi. Bu noktada Ovidiu Hoban'dan seken topa Antoine Griezmann kafa vuruşunu yaptı, ancak top yan kale direğine çarpıp oyun alanına geri döndü.

58. dakikada Fransa, Olivier Giroud ile maçta 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Bu dakikada sağ kanatta topla buluşan Dimitri Payet ortasını altı pasın önüne doğru gönderdi. Bu noktada kaleci ile birlikte yükselen Olivier Giroud kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu: 1 - 0.

65. dakikada Romanya, Bogdan Stancu'nun penaltı golüyle maçta eşitliği sağladı. Maçta 64. dakikada ceza sahası içerisi sağ tarafında Patrice Evra, rakibi Nicolae Stanciu'ya yaptığı faul sonrasında hakem Viktor Kassai, ekstra yardımcısının da uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Bogdan Stancu, sağ ayağının içiyle yaptığı sert plase vuruşla topu kalecinin solundan ağlara gönderdi: 1 - 1.

89. dakikada Fransa, Dimitri Payet'nin golüyle maçta 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Bu dakikada N'Golo Kante'nin pasıyla ceza yayının hemen sağında topla buluşan Dimitri Payet, topu düzeltip soluna aldıktan sonra düzgün ve sert bir şut çekti ve topu kalecinin sağından üst köşeden filelerle buluşturdu: 2 - 1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve EURO2016 Fransa'nın açılış maçında A Grubu'nda ev sahibi Fransa, Romanya'yı 2 - 1 mağlup etti.
Cihan

Editör: TE Bilisim