Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Salon: Hayri Gür
Hakemler: Neil Wilkinson (İngiltere), Fernando Calatrava (İspanya), Gellert Kapitansy (Macaristan)
Energia: Giordan Watson (15), Porter Troupe (7), Louis Darby (2), Nemenja Milosevic (11), Tal Karpelesz (7), Ömer Tal, Barış Aktaş (2), Lamont Mack (14), Andreas Glyniadakis (5)
Trabzonspor Medical Park: Dermarguis Bost (10), Dwight Hardy (26), Can Korkmaz, Hasan Seçkin (2), Yunus Akçay, Novica Velickovic (10), Alper Saruhan, Can Altıntığ (2), Nusret Yıldırım, Sean Marshall (15), Kaloyan Ivanov (6)
1. Periyot: 22-17
2. Periyot: 31-39
3. Periyot: 49-58
4. Periyot: 63-83

Trabzon’da düzenlenen FIBA EuroChallenge Final-Four’un ikinci maçında temsilcimiz Trabzonspor Medical Park ile Romanya ekibi Energia karşılaştı. Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı 83-63 kazanan temsilcimiz finalde Fransa ekibi Nanterre’nin rakibi oldu

Karşılaşmaya misafir takım Energia etkili başladı. Romanya temsilci 3 dakikada 8-0 öne geçti. Temsilcimiz Trabzonspor ise ilk sayısını müsabakanın dördüncü dakikasında ancak bulabildi. Karşılaşmanın ilk 5 dakikası misafir takımın 13-6 üstünlüğü ile geçildi. Temsilcimizin farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve ilk çeyrek Romanya ekibinin 22-17 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci periyotta rakibinin hızını kesmeyi başaran Trabzonspor, devresinin tamamlanmasına 4 dakika kala skora denge getirdi: 29-29. Temsilcimiz, bitime 2 dakika 27 saniye kala da serbest atıştan bulduğu sayı ile ilk kez göne geçti: 31-32. Kalan sürede de üstünlüğü devam ettiren temsilcimiz ilk devreyi 39-31 önde tamamladı.

İkinci devrede de üstünlüğünü devam ettiren Trabzonspor, üçüncü çeyreği de 58-49 üstün tamamladı. Son periyotta da üstünlüğü devam ettiren Trabzonspor, farkı biraz daha da açtı. Salonu dolduran tarafların desteği ile coşan bordo mavililer, üst üste buldukları sayılarla maçı 83-63 kazandı.

Trabzonspor, bu sonuçla EuroChallenge Cup’ta finale yükselen ikinci takım oldu.

Temsilcimiz, pazar günü saat 19.00’da Hayri Gür Spor Salonu’nda Fransa temsilcisi Nanterre ile kupa mücadelesine çıkacak. Kupadaki üçüncülük maçı da yine aynı gün saat 16.30’da Alman ekibi Fraport Skyliners ile Romanya temsilcisi Energia arasında oynanacak.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 26 sayı ile Trabzonspor MP'den Dwight Hardy olurken, Energia'da ise 15 basketle Giordan Watson en üretken isimdi.

Editör: TE Bilisim