Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Trabzon’da yapılan FİBA EuroChallenge dörtlü final turnuvasında Romanya temsilcisi Energia’yı 83-63 yenerek finale yükselen Trabzonspor Medical Park, kupayı istiyor. Bordo mavililer, yarın akşam taraftarı önünde oynayacağı Fransa temsilcisi Nanterre ile oynayacağı büyük finalde mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.

Avrupa basketbolunun üç numaralı kupası olan EuroChallenge Cup’ta dün Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanan yarı final maçlarında Fransız ekibi JSF Nanterre, Almanya temsilcisi Fraport Skyliners’i 84-79 yenerek finale yükselen ilk takım olmuştu. Trabzonspor Medical Park ile Romanya ekibi Energia’nın mücadele ettiği ikinci müsabakayı 83-63 kazanan temsilcimiz de ikinci finalist olmuştu.

EuroChallenge Final Four’da kupa yarın akşam sahibi bulacak. Hayri Gür Spor Salonu’nda saat 16.30’da Alman ekibi Fraport Skyliners ile Romanya temsilcisi Energia üçüncülük maçına çıkacak. Saat 19.00’da ise Trabzonspor Medical Park ile Fransa temsilcisi Nanterre şampiyonluk mücadelesi verecek.

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Nenad Markoviç, Nantare maçından da galip gelerek kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. Finale yükselmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Markovic, "Energia maçına biraz duygusal başladık. Kendi seyircimiz önünde oynadık ama maça iyi başlayan rakibimiz farkı açtı. İkinci yarıya çok iyi başladık farkı indirdik ve öne geçme şansı bulduk. Bu da oyuncularımın toparlanmasını sağladı." dedi.

İkinci periyotta oyunun kontrolünü ele geçirdiklerini anlatan Markovic, şöyle konuştu: “Taraftarımızın desteği çok güzeldi. Oyuncularım duygusal olarak bundan etkilendi ve galibiyet geldi. Buraya gelen herkesin hedefi kupayı kaldırmak. Nantare maçından da galip gelerek kupayı kaldırmak istiyoruz.”





Editör: TE Bilisim