Gelmiş geçmiş en iyi 100 teknik adamı açıklayan Fransız futbol dergisi So Foot bu listede Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile sezon başında Trabzonspor'u çalıştıran ancak görevinden ayrılan Şenol Güneş'e de yer verdi.

Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?

İKİ TÜRK TEKNİK ADAM LİSTEDE

ESM üyesi So Foot dergisi bu ayki sayısında gelmiş geçmiş en iyi 100 teknik direktör sıralaması yayınladı. Dergi editörleri teknik adamları sıralarken çalıştırıcıların takımlarıyla birlikte ülke ligleri ve uluperformansları dikkate aldı. So Foot dergisinin 100 kişiden oluşan 'Değerli Teknik Adamlar' listesinde iki Türk teknik adam Fatih Terim ve Şenol Güneş'te yer aldı.

FATİH TERİM ÖNEMLİ İSİMLERİ GERİDE BIRAKTI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim listede kendine 48. sırada yer bulurken Ottmar Hitzfeld, Dick Advocaat ve Felix Magath gibi önemli isimleri geride bıraktı. Galatasaray ile 2000 senesinde Türkiye'nin futboldaki ilk Uluslar arası kupasını kazandıran Fatih Terim, Sarı Kırmızılı takım ile yakaladığı başarıların yanı sıra her yaş grubunda Milli takımımıza kazandırdığı zaferlerle de listede kendine yer buldu.

ŞENOL GÜNEŞ BENITEZ VE KLOPP'UN ÖNÜNDE

2002 yılında Türkiye'ye A Milli Takım'ın tarihindeki en büyük başarıyı getiren Şenol Güneş ise kendisine 73. sırada yer buldu. 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'ye Dünya 3.'lüğü kazandıran Şenol Güneş Jürgen Klopp ve Rafael Benitez gibi son dönemlerin en popüler isimlerini geçmeyi başardı. Futbolculuk yıllarında Trabzonspor'un efsane futbolcularının arasında bulunan Şenol Güneş son dönemde teknik direktörlüğünü yaptığı Karadeniz ekibinden Şubat ayı itibariyle ayrıldı.

Değslararası mücadelelerde ortaya koydukları erli Teknik Adamlar listesinde Fatih Terim ve Şenol Güneş dışında oldukça tanıdık bir isim daha yer aldı. Geçtiğimiz haftaya kadar Orduspor'u çalıştıran Arjantinli Teknik Adam Hector Cuper bu listede kendine 81. sırada yer buldu.

Editör: TE Bilisim