Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
 İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbiye ilişkin yapılan açıklamada, başlatılan soruşturmanın, "örgütsel bir yapı şüphesi" nedeniyle genişletildiği kaydedildi.

Savcılık açıklamasına göre; Müsabaka esnasında suç teşkil eden 57 ayrı eylem tespiti yapıldı. Eylemleri gerçekleştiren şüphelilerin 8'i yakalanıp gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanmaları yönünde çalışmalara devam ediliyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın imzasını taşıyan yazılı açıklama şu şekilde:

Tespit edilen eylemlerin büyük bir kısmının müsabaka alanının aynı bölümünde ve yakın zaman dilimi içerisinde gerçekleştiği dikkate alınarak tribünde bulunan belirli grupların bahse konu olayları gerçekleştirmek üzere örgütsel bir yapı bünyesinde önceden organize edilip futbol camiasını ve spor faaliyetlerini hedef alarak suç işlediği yönünde oluşan şüphe doğrultusunda soruşturma genişletildi."avcılık açıklamasında, "Kamera kayıtları detaylı olarak incelenerek faillerin tribünde birbirleriyle irtibat halinde olduklarını ortaya koyan görüntülerin tespitine yönelik araştırma yapılması' için Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verildiği bilgisi de yer aldı.

(Kaynak: BBC)

Editör: TE Bilisim