Bitime iki hafta kala şampiyonun belli olduğu Spor Toto Süper Lig 2012-2013 sezonun son derbisinde Fenerbahçe yarın akşam 20.00'da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Galatasaray'ı konuk edecek. Geçen sezonu Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda şampiyon bitiren Galatasaray bu sefer Kadıköy'e şampiyon olarak gelecek. FIFA Kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın yöneteceği derbi maçı 20.00'da başlayacak. İşte Fenerbahçe-Galatasaray maçının son gelişmeleri...

GALATASRAY'DA TEK EKSİK UMUT BULUT

Dev derbi öncesi çalışmalarını sürdüren iki takımda bugün yapacakları son antrenmanda kampa girecek ve maç saatini beklemeye koyulacaklar. Geçtiğimiz hafta Sivasspor'u yenerek şampiyonluğa ulaşan ve Fenerbahçe'ye 10 puan fark atan Galatasaray, şampiyonluğu 14 yıldır galip gelemediği Kadıköy'de alacağı 3 puan ile taçlandırmak istiyor. Dev derbi öncesi kart cezalısı Umut Bulut dışında eksiği bulunmayan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim cezası nedeniyle kulübede olamayacak. Kulüplerin arasında anlaşma gereği deplasman tribününün olmayacağı maçta Galatasaray galip gelmesi halinde galibiyet serisini 8 maça çıkartacak.

FENERBAHÇE'DE HEDEF GALİBİYET

Hafta için Ziraat Türkiye Kupası'nda penaltılarla Eskişehirspor'u devirerek finale çıkan Fenerbahçe'de dev derbi öncesi cezalı Cristian, sakatlıkları bulunan Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği geçen hafta Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilerek ikincilik şansını da tehlikeye sokan Fenerbahçe'de tek hedef Galatasaray galibiyeti. Sarı Lacivertliler Galatasaray'ı yenerek hem Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılma şansını garantilemek hem de taraftarına güzel bir armağan hediye etmek istiyor.

MUHTEŞEM DERBİNİN UNUTULMAZ TARİHİ

Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?

17 Ocak 1909'da şimdiki Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak bilinen yerde oynanan ilk maçla başlayan bu ezeli rekabetin 104 yıllık tarihinde Fenerbahçe üstün. Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-0 yendiği ilk maçın ardından oynanan 373 maçın 141'ini Fenerbahçe kazandı. Sarı-Kırmızılı takım ise 119 kez galip geldi. 113 maçta ise eşitlik bozulmadı. Oynanan 373 maçta Fenerbahçe'nin attığı 522 gole Galatasaray 475 golle cevap verdi. Şimdiki adıyla Spor Toto Süper Lig olan lig tarihinde ise 111 kez karşı karşıya gelen bu iki ezeli rakip arasında oynanan maçlarda Fenerbahçe'nin yine üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe ligde oynanan maçlarda 45 kez galip gelirken Galatasaray 31 kez kazandı. 35 maç ise berabere bitti.

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE SON ÜÇ MAÇTA GALİP GELEMEDİ

Derbi tarihinde günümüze baktığımızda ise Galatasaray oynanan son 6 derbide 1 kez yenildi. Fenerbahçe ve Galatsaray arasında 1'i Süper Kupa'da 5'i de ligde oynanan maçlarda Sarı-Kırmızılılar 3 kez galip gelirken 2 maç berabere bitti. Ayrıca Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynadığı son 3 derbide Galatasaray'ı yenemedi.


Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında 12 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00'da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi her iki takımın muhtemel 11'leri ise şöyle:

Galatasaray:
Muslera, Eboue, Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera, Melo, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Amrabat (Sneijder), Drogba ve Burak Yılmaz

Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Kuyt, Caner, Sow ve Webo

Stat: Şükrü Saraçoğlu
Yayın: LİGTV
Saat: 20.00
Hakem: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarık Ongun, Çağatay Şahin

Editör: TE Bilisim