Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Onur Karabaş, Gökmen Olgaç, Candaş Elbil
Fenerbahçe: Fabiano Ribeiro (Dk. 25 Ertuğrul Taşkıran), Hakan Çinemre, Simon Kjaer (Dk. 76 Caner Koca), Roman Neustadter (Dk. 86 Yasir Subaşı), Şener Özbayraklı (Dk. 46 Gregory van der Wiel), Salih Uçan (Dk. 46 Alper Potuk), Ozan Tufan (Dk. 86 Savaş Polat), Aatif Chahechouhe (Dk. 46 Josef de Souza), Hasan Ali Kaldırım (Dk. 76 Ramazan Civelek), Emmanuel Emenike (Dk. 69 Miroslav Stoch), Fernandao (Dk. 82 Melih Okutan)
Panathinaikos: Luke Steele, Giandomenico Mesto (Dk. 81 Nuno Reis), Rodrigo Moledo, Ivan Ivanov, Niklas Hult (Dk. 84 Nano Maroto), Cristian Ledesma (Dk. 77 Viktor Klonaridis), Georgios Koutroubis (Dk. 73 Lucas Villafanez), Zeca Rodrigues, Victor Ibarbo (Dk. 88 Odisseas Vlachodimos), Robin Lod (Dk. 65 Olivier Boumale), Markus Berg
Goller: Dk. 3 ve 54 Emmanuel Emenike (Fenerbahçe), Dk. 23 Markus Berg (Panathinaikos)
Sarı kart: Dk. 45 Zeca Rodrigues,

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, 4. hazırlık maçında Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadı’nda oynanan mücadelede sarı lacivertliler sahadan Emmanuel Emenike'nin golleriyle 2-1 galip ayrıldı.

Yeni sezon öncesi Kadıköy’deki ilk hazırlık maçı olmasına rağmen, Fenerbahçeli taraftarlar maça ilgi göstermedi. Hazırlık maçı olmasına rağmen en ucuz biletin 100 TL olmasına tepki gösteren sarı lacivertli taraftarlar, Ülker Stadı tribünlerini boş bıraktı. Karşılaşmayı çok az sayıda futbolsever tribünlerden takip etti.

Fenerbahçe’de yeni transferlerden Roman Neustadter ve Aatif Chahechoue ile Roma’dan dönen Salih Uçan ve West Ham United’dan geri gelen Emmanuel Emenike ilk 11’de sahaya çıktı. Ayrıca Paris Saint Germain’den transfer edilen Gregory van der Wiel ile Bursaspor’dan dönen Miroslav Stoch maça yedek kulübesinde başladı.

Fenerbahçe’de ameliyat sonrası tedavileri süren Volkan Demirel ve Volkan Şen ile ön çapraz bağları kopan Uygar Mert Zeybek’in yanı sıra, Voluntari ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan Mehmet Topal maç kadrosunda yer almadı.

Öte yandan Fenerbahçe’nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie de teknik direktör Vitor Pereira tarafından kadroya alınmadı. Volkan Demirel ile Van Persie mücadeleyi tribünden takip etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Salih Uçan’ın savunmanın arkasına attığı pasta sağ kanatta topla buluşup ceza sahası içine giren Emmanuel Emenike, sert ve düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu: 1-0

23. dakikada hızlı gelişen Panathinaikos atağında Giandomenico Mesto’nun sağ kanattan yerden ortasında Yunan ekibinin golcüsü Markus Berg altı pas içinde kayarak topa dokundu ve maça beraberliği getirdi: 1-1

Berg, bu pozisyonda topa dokunduktan sonra, İsveçli golcünün sol dizi çok sert bir şekilde Fenerbahçe kalecisi Fabiano Ribeiro’nun suratına çarptı. Acı içinde yerde kalan Fabiano, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası maça devam edemedi ve yerini Ertuğrul Taşkıran’a bıraktı. Sahayı sedyeyle terk eden Brezilyalı kalecinin suratının kanlar içinde olduğu görüldü.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

54. dakikada Emmanuel Emenike kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Sol kanattan Fernandao’nun rakip ceza sahasına gönderdiği pasla Hasan Ali Kaldırım topla buluştu. Hasan Ali topu daha müsait pozisyondaki Emenike’ye çıkardı. Panathinaikos kalecisi Luke Steele ile Ivan Ivanov’u şık bir çalımla ekarte eden Nijeryalı golcü topu rahat bir şekilde ağlara gönderdi: 2-1

Karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe şimdiye kadar oynadığı en ciddi hazırlık maçında Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos’u 2-1 mağlup etti.

Sarı lacivertliler böylece oynadığı 4. hazırlık maçında 2. galibiyetini aldı.
Cihan

Editör: TE Bilisim