Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
 Fenerbahçe Ülker, NTV Spor'dan da canlı yayınlanan mücadelede, Bayern Münih'i THY Euroleague C Grubu 5. hafta maçında Andrew Goudelock'ın 13'te 10 üçlükle rekor kırdığı akşamda 93-86 mağlup etti. Goudelock mücadeleyi 34 sayıyla tamamladı.
Karşılaşmada Bogdan Bogdanovic 18, Bjelica 12, Vesely ise 11 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan diğer isimler oldu.

Fenerbahçe Ülker mücadeleye Kenan Sipahi, Andrew Goudelock, Bogdan Bogdanovic, Nemanja Bjelica ve Oğuz Savaş ilk beşiyle başladı. İlk iki dakikayı skorsuz geçen Fenerbahçe Ülker’in ilk sayıları Oğuz Savaş’tan geldi. Temsilcimiz hücumda zorlansa da Oğuz’un çember altı etkinliği ile ilk üç dakikayı 5-4 üstün geçti. Sarı lacivertlilerde Goudelock ve Bogdanovic de dış atışlarla skor üretince, bitime üç dakika kala televizyon molasına 13-9 avantajla gitti. Bu bölümde Bjelica ve Kenan ikişer faul aldı. Moladan 5-0’lik seriyle dönen ev sahibi ekip öne geçerken, bulduğu dış atışlarla birlikte üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar korudu (19-22).

İkinci periyotta sarı-lacivertliler, Bogdanovic'in basketleriyle 12. dakika içinde 28-27 öne geçti. Goudelock ile bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı açan Fenerbahçe Ülker, 15. dakika içinde 8 sayılık (39-31) farka ulaştı. Stimac, Djedovic ve Benzing ile bulduğu sayılarla 8-1'lik bir seri yakalayan evsahibi ekip, devrenin bitimine 3 dakika 13 saniye kala farkı 1 sayıya (39-40) indirdi. Ancak Vesely ile içeriden, Goudelock ile dışarıdan basketler bulan Fenerbahçe Ülker, ilk yarıyı 50-44 önde kapadı.
      
Üçüncü periyotta Goudelock'ın 3 sayılık basketleriyle farkı açan sarı-lacivertliler, Zoric'in basketiyle periyodun bitimine 3 dakika 24 saniye kala farkı 12 sayıya (67-55) çıkardı ve son periyoda 69-60 önde girdi.

Son çeyrekte Bjelica ile peş peşe 5 sayı bulan Fenerbahçe Ülker, farkı tekrar çift haneli sayılara çekti (74-63). Dış atışlarla cevap veren Bayern Münih, bitime 6 dakika 45 saniye kala farkı 7 sayıya indirdi (77-70). Moladan Hickman’ın üç sayı isabeti ve ardından iyi savunma ile dönen Fenerbahçe Ülker, farkı tekrar çift haneli sayılara çıkartarak oyunun kontrolünü ele geçirdi. Goudelock ve Bogdanovic ile farkın altı sayıya indiği bölümde tekrar isabetler bulan Obradovic’in öğrencileri, rakibinin direnç gösterdiği son dakikalara rağmen mücadeleden 93-86 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker bu sonuçla gruptaki 5. maçında 3. galibiyetine ulaşmış olurken, Bayern Münih ise 4. mağlubiyetini almış oldu. Fenerbahçe Ülker'de Andrew Goudlock 13'te 10 üçlükle Euroleague tarihinde bir maçta en çok üçlük atan oyuncu oldu. Daha önceki rekora bir maçta 9 üçlük atan üç oyuncu ortaktı: Saulius Stombergas, Mirza Teletoviç ve Thomas Kelati.

Temsilcimiz, 6. maçında 20 Kasım'da EA7 Olimpia Milano'ya konuk olacakken, Bayern Münih ise aynı tarihte Barcelona Regal'i konuk edecek.

Editör: TE Bilisim