Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Euroleague'de Final Four'a yükselen Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Ülker Sports Arena'da düzenlenen törende Türk usulu arkalarından su dökülerek Madrid'e uğurlandı. Fenerbahçe Kulübü ve Yıldız Holding yetkililerinin katıldığı törene "Güle güle gidin, efsane olun gelin." sloganı damgasını vurdu.

Fenerbahçe Ülker, İspanya'nın Madrid kentinde 15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Final Four için Madrid'e gitti. Fenerbahçe Ülker takımı ve teknik kadronun, Türkiye basketbol tarihinde bir ilke imza atmak hedefiyle çıktığı zorlu yolculuğunun öncesinde Ülker Sports Arena'da bir uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin ve Ünal Uzun Yıldız Holding - Gıda - Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü katıldı.

OBRADOVİC: MADRİD'DE DE BAŞARILI OLACAĞIZ

Kendilerine verilen desteğe teşekkür eden Baş Antrenör Zeljko Obradovic, daha yapacak çok işleri olduğunu vurgulayarak, "İnşallah Madrid'de de başarılı olacağız. Oyuncularıma da teşekkür ediyorum. Çok iyi bir iş çıkardılar." dedi.

Fenerbahçe Ülker'in bu sezon Euroleague'de yaptığı maçların görüntülerinin izlenmesinin ardından, takım kaptanı Emir Preldzic yaptığı kısa konuşmada tarihi bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Madrid'de de aynı başarıya devam edeceğiz ve sizleri gururlandıracağız." diye konuştu.

Takımın tecrübeli ismi Oğuz Savaş ise büyük mücadele göstererek hedefledikleri yere ulaştıklarını kaydederek, "Bu hikaye daha henüz bitmedi. Elimizden gelenin en iyisini yapıp daha iyiyi elde etmeye çalışacağız. Buraya gelip bizi uğurlayan herkese, gelmek isteyip gelemeyen, bizimle olmak isteyen herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

ÜLKERLİ FENERBAHÇE10 KUPA KAZANDI

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü ise Fenerbahçe Kulübü ve Ülker işbirliğinden sonra Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı 10 kupa kazandı.

Tütüncü, Ülker - Fenerbahçe birlikteliğinin Türk basketboluna büyük katkı yaptığını belirterek, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın 5 lig, 3 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandığını söyledi. Tütüncü, geride kalan 9 sezonda Euroleague'de başarıyla mücadele ederek tarihinde ilk kez Dörtlü Final'e yükseldiğini de anımsatarak, "Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Bu performans, kamuoyunda basketbola gösterilen ilgiyi arttırdı. Güle güle gidin, efsane olun gelin." diye konuştu.

TAKIM SU DÖKEREK UĞURLANDI

Törenin sonunda sarı lacivertli kafile havaalanına gitmek için otobüsüne binerken, uğurlama da Türk geleneklerine göre yapıldı.

Bir görevli otobüsün arkasından kova ile su dökerken, bir itfaiye aracı da takım otobüsünün arkasından su sıkarak Fenerbahçe Ülker'i havaalanına Türk usulü uğurladı ve ilginç anların yaşanmasına sebep oldu.

Editör: TE Bilisim